14/05/2021

Dâmbovița: Salvamont Dâmbovița se poate destructura în plină stare de urgență. Revizuiți decizia!

După mai multe discuții cu oameni de munte, concluzia a fost una obiectivă, aceea că situația Salvamont Dâmbovița este una pe muchie de cuțit. Se poate destructura în plină stare de urgență și asta ar afecta grav salvările de vieți omenești în plină pandemie, cât și imediat după trecerea acesteia.

Solicităm oficialilor Consiliului Județean Dâmbovița să revizuiască decizia de organizare de concurs, astfel încât să se deruleze normal lupta cu PANDEMIA COVID 19. De altfel nu știm dacă nu cumva este ilegală – în astfel de condiții- întrunirea și oragnizarea de concursuri, conform ordonanțelor militare 1-4 emise și a Stării de Urgență decretată de președintele României.

Salvamont Dâmbovița se poate destructura

Pericol: Salvamont Dâmbovița se poate destructura

Schimbarea conducerii poate aștepta până după ce țara va scăpa de acest virus. Aici nu este vorba despre angajații, care sub o formă sau alta trebuie să fie prezenți la serviciu, ci despre voluntari, căci precum știm cu toții activitatea de salvare din Bucegi se bazează preponderent pe salvamontiștii voluntari. Personal care nu este de acord nici cu debarcarea lui Doru Deaconescu, nici cu eliminarea colegilor din participarea la concurs. Majoritatea nu pot lucra și nu vor face parte dintr-un scenariu, altul decât cel de pe vremea de pace. În acest sens am primit un memoriu semnat de aproape toți salvatorii montani damboviteni.

Îmi permit să menționez în calitate de montaniard, de alpinist, de explorator, că fără semnatarii din acel memoriu, nu va exista sub nicio formă o echipă la nivel de Dâmbovița, întrucât sunt singurii pregătiți în toate acțiunile de intervenții, sunt cei mai buni în căutări, schi, alpinism, și salvări ca atare. În plus de asta, ca să salvezi pe cineva trebuie să îl găsești, iar ca să îl găsești trebuie să cunoști muntele cum nimeni, decât echipa actuală nu mai cunoaște Bucegii și Leaota, partea montană dâmbovițeană. Sunt cei mai buni!

 

”In plina criza COVID 19, Consiliul Judetean Dambovita vrea sa destructureze echipa a Serviciului Public Judetean Salvamont Salvaspeo Dambovita.

Presedintele Consiliului Judetean Dambovita a emis o hotarare de consiliu prin care scoate la concurs postul de Sef serviciu din cadrul Serviciului Public Judetean Salvamont Salvaspeo Dambovita, acest post fiind ocupat de simbolul salvamontului dambovitean, profesorul Doru Deaconescu, acesta fiind si membrul fondator al formatiei.

Tinand cont de experienta acumulata in ani de salvare montana in judetul Dambovita,

 Doru Deaconescu, aflat la varsta pensionarii doreste sa lase locul sau unui membru al echipei care la randul sau are experienta acumulata la randul anilor, insa conducerea Consiliului Judetean Dambovita il sustine pentru ocuparea acestui post pe Mocanu Constantin, salvator montan neafiliat vreunei echipe, in prezenta mecanic auto in orasul Busteni, judetul Prahova.

Doresc sa aduc la cunostinta opiniei publice faptul ca toti membrii din cadrul echipei ce si-au depus dosarul pentru a candida la concursul din data de 31 martie 2020 au fost respinsi (cu toate ca cel putin unul dintre candidati intrunea conditiile necesare participarii) insa candidatul mai sus mentionat a fost acceptat.

Sperand ca serviciul de salvare montana sa nu fie afectat si echipa Salvamont Salvaspeo Dambovita sa nu fie destramata, rugam organele abilitate ale statului sa se sesizele si sa isi faca datoria.”, ne-a transmis Stefan Deaconescu într-un email pe adresa redactiei.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share