Daruri pentru beneficiarii CENTRULUI  EGAL  din Lupeni

Înființat în urmă cu cinci ani, pentru a veni în sprijinul populației defavorizate, Centrul EGAL al Crucii Roșii  este un reper important în comunitatea locală. Prin activităţile derulate de-a lungul timpului, pe parcursul derulării proiectului, s-a urmărit prevenirea abandonului şcolar, dobândirea de noi abilităţi de viaţă, îmbunătăţirea competenţelor sociale şi personale ale acestora precum şi în rândul familiilor lor.

Toti@Școală” este o campanie de strângere de fonduri inițiată de Fundația Selly, în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România, care își propune combaterea abandonului școlar din zonele defavorizate. Societatea Națională de Cruce Roșie din România implementează această campanie, achiziționând, din banii donați, rechizite, și asigurând suportul logistic pentru livrarea acestora către copiii care au nevoie de ele. Sâmbătă, copiii de la Centrul EGAL Lupeni au trăit emoția la intensitate maximă pentru că, vloggerul Andrei Selaru cunoscut drept Selly, a fost personal să dăruiască primele ghiozdane din cadrul campaniei Toti@Scoală, la Lupeni. Ghiozdanele achiziționate din donația făcută chiar de inițiatorul campanie, au fost încărcate cu încălțăminte, rechizite, dulciuri, tricouri și hanorace pentru copiii din Valea Jiului. În urmă cu câteva luni, vloggerul atragea atenția pe contul sau de socializare, despre neregulile din școala românească, dar și care este viziunea lui asupra modului în care aceasta ar trebui să funcționeze, despre reforma învățământului și despre combaterea abandonului școlar din cauza sărăciei. La acest eveniment au fost prezenți primarul Lucian Resmeriță, consilieri locali, voluntari.

”Toți la școală ! Centrul EGAL Lupeni al Crucii Roșii Române. Beneficiarii noștri au avut surpriza de a-l întâlni pe Selly ! Fundația Selly în parteneriat cu Crucea Roșie Româna au donat astăzi rucsaci, bocanci, hanorace, tricouri și dulciuri pentru toți copii Centrului nostru. Mulțumim Selly ! Mulțumim Crucea Roșie Română – Sediul Central ! A fost o zi minunată !” a ținut să transmită primarul Lucian Resmeriță. Iar aceste donații vin acum, în preajma CRĂCIUNULUI, care  este Sărbătoarea Bucuriei, când Cerurile se leagă de Pământ, când fiecare dintre noi redevine copil prin curățenia gândurilor și își deschide sufletul către Domnul, cu credință și iubire. În  aceste zile ne dorim să ningă (acolo unde este posibil!), cerul să cearnă puful alb și moale,  care să-mbrace pământul și tot ce este în jurul nostru, aerul să se purifice, sufletele să ne fie pline de dragoste bunătate, răbdare și speranță.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share