Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

De ce gazonul artificial este cea mai bună opțiune pentru un teren de padel

Terenurile de padel sunt din ce în ce mai numeroase în ultima perioadă și padelul este un sport care a cunoscut o dezvoltare rapidă. În ultima vreme crearea unui teren destinat acestui sport pare a fi cea mai potrivită soluție pentru hoteluri și alte complexe de agrement. Cum se amenajează un teren perfect? În primul și în primul rând, este necesar să se aleagă tipul de gazon cu care se va acoperi solul, gazonul artificial fiind o soluție preferată de mulți.

teren de padel

Disciplină relativ recentă, padelul a cucerit rapid un număr mare de persoane: este, actualmente, al treilea cel mai popular sport din Spania. Federația Spaniolă de Padel, prima autoritate în domeniu, și Federația Internațională de Padel, fondată în 1991, sunt responsabile de standardizarea practicării acestui sport. Însă cum se poate asigura cel mai bun confort de joc posibil?

În cele ce urmează vă spunem de ce tipul de gazon sintetic reprezintă cea mai bună soluție pentru a acoperi un teren de padel.

Ce este padelul?

Legenda spune că inventarea padelului a fost rezultatul unei erori de calcul: un teren de tenis a fost construit mai mic și mai aproape de ziduri decât era prevăzut inițial. De aici și până la crearea unui sport complet nou nu a fost decât un pas. Padelul reprezintă un amestec de squash și tenis. Se joacă de obicei în dublu pe un teren închis, înconjurat de plasă metalică și sticlă.

Multă vreme terenurile de padel au fost realizate din beton lustruit sau poros și apoi acoperite cu o suprafață de rășină sintetică. Dar, de ceva timp, acest gazon artificial este considerat alegerea perfectă. De unde această schimbare de opinie?

Suprafețele sportive trebuie să îndeplinească două funcții principale: o funcție sportivă și o funcție tehnică. Dacă și tu ai în vedere amenajare gazon artificial citește rândurile de mai jos.

Funcție sportivă

Funcția sportivă este reprezentată de caracteristicile biomecanice ale suprafeței care contribuie la performanța jucătorului. Aceasta se referă atât la interacțiunea dintre jucător și suprafață, cât și la interacțiunea dintre minge și suprafață. În primul caz, este vorba de asigurarea unei bune absorbții a șocurilor și unei bune tracțiuni liniare. Scopul este de a limita riscul de accidentare a sportivilor. A doua interacțiune depinde de ricoșeul vertical și unghiular al mingii. În acest caz, scopul este de a se asigura că mingea se comportă uniform pe tot parcursul jocului. Mai mult decât orice altă suprafață sportivă, gazonul artificial oferă o absorbție excelentă a șocurilor,

Funcție tehnică

Funcția tehnică se referă la durabilitatea acoperirii, adică la capacitatea acesteia de a-și menține caracteristicile în timp. Pentru a realiza acest lucru, suprafața este supusă unei serii de teste de îmbătrânire și de uzură pentru a stabili rezistența sa la rupere, la raze UV, la condițiile meteorologice și la deformarea reziduală. Suprafețele de gazon artificial sunt, în general, durabile și sunt special concepute pentru utilizarea în aer liber. Prin urmare, acestea sunt mai puțin vulnerabile la intemperii și necesită mult mai puțină întreținere decât gazonul natural.

Un gazon sintetic îndeplinește toate cerințele impuse de tenis de padel profesionist. Cu un echilibru excelent între tracțiunea longitudinală și cea rotațională, garantează performanța și siguranța sportivilor. În plus, asigură un ricoșeu unghiular și vertical consistent al mingii.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share