De vis! Chindia a dat jos “Steagu”. Victorie de senzaţie care păstrează Târgoviştea în cărţile promovării

Chindia Târgoviște - FC Brașov 4-0 (2-0)
Chindia Târgoviște – FC Brașov 4-0 (2-0)

Chindia Târgovişte a făcut uitat eşecul de la Mioveni şi a dat de pământ cu FC Braşov în faţa a peste 2000 de oameni prezenţi în tribunele stadionului “Eugen Popescu”.

Trupa lui Nicu Croitoru a fost imperială şi a câştigat cu scorul de 4-0 derby-ul cu formaţia de suib Tâmpa. Este un scor fabulos şi o victorie incontestabilă a Chindiei care a oferit târgoviştenilor un cadou frumos de Paşte. Succesul era esenţial pentru a se reimplica în cursa pentru promovarea în Liga 1. Şi a venit, Chindia oferind un scenariu pe care puţini l-ar fi văzut posibil, o victorie clară, cu trei două dintre goluri marcate încă din prima repriză.

Chindia a dominat jocul

Tonul l-a dat Cherchez. Atancatul Chindiei a produs primele emoţii mai mari ale Braşovului în minutul 23 după ce mingea trimis la colţul lung a nimerit bara. La puţin timp după această mare ocazie, Dragoş Pătru a deschis scorul şi panica s-a instalat în rândul jucătorilor lui Ţălnar. A venit şi golul doi, în minutul 36. Cristian Cherchez a fost faultat în careu după o cursă frumoasă şi tot el l-a învins pe Florin Iacob, care a sărit în colţul opus. Chindia a început cum nu se poate mai perfect cea de-a doua repriză.

La puţin timp de la reluarea jocului, acelaşi Cherchez a dus scorul la 3-0 cu o minge reluată în poarta cu talpa din şapte metri. Braşovenii au început să forţeze în ofensivă, însă elevilor lui Ţălnar nu le-au ieşit mare lucru. Tot Chindia a fost mai periculoasă, iar Alin Nisipeanu (79) a stabilit scorul final la nici cinci minute de la introducerea sa în teren. Cu această victorie, Chindia Târgovişte s-a apropiat la două puncte de FC Braşov şi a revenit în cursa pentru promovarea în Liga 1.

Chindia Târgovişte: Căbuz – Martac, Ispas, Vătavu, C. Dinu – Pătru (Dr. Grigore 85), L. Mihai, Pencea (Parghel 82), D. Dumitraşcu – Cr. Neguţ, Cherchez (Nisipeanu 75). Rezerve neutilizate: Meilă – C. Stoica, Andr. Şerban, Ad. Ioniţă. Antrenor: Nicolae Croitoru.
FC Braşov: Fl. Iacob – Băjan, I. Şerban, Poverlovici (Ichim 63), Ct. Stan – Enceanu, Vl. Munteanu, P. Iacob, Goge (I. Popa 69) – Grigorie, R. Moldoveanu (Angelescu 56). Rezerve neutilizate: Căucă – Răchişan, D. Ciobanu, Cristil. Antrenor: Cornel Ţălnar.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share