20/10/2020

Deciziile Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Târgoviște privind Coronavirus

Primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a convocat, marți, 10 martie, ora 11.00, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Târgoviște, în vederea stabilirii măsurilor de combatere a efectelor COVID-19.

Au fost luate, astfel, o serie de măsuri punctuale:

Art.1. Se aprobă suspendarea activității din toate creșele de pe raza Municipiului Târgoviște începând din data de 11 martie 2020 până în data de 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire, în funcție de evoluția situației.

Art.2. Se aprobă suspendarea activității din Centrul de zi ”Arlechino” din Municipiul Târgoviște începând din data de 11 martie 2020 până în data de 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire, în funcție de evoluția situației.

Art.3. (1) Se aprobă suspendarea activității la bazinul de înot din cadrul Direcției Complex Turistic de Natație și la bazinul de înot care funcționează în subordinea Clubului Sportiv Municipal Târgoviște, începând din data de 11 martie 2020 până în data de 29 martie 2020.

(2) Pe perioada de suspendare vor fi efectuate activități de dezinfectare și întreținere anuală a celor două bazine, potrivit legislației specifice în vigoare.

Art.4. Începând cu data prezentei, instituțiile publice, indiferent de modul de subordonare, operatorii economici, privați sau cu capital public, care în desfășurarea activității pe raza Municipiului Târgoviște au relații cu publicul, vor intensifica măsurile de dezinfectare a tuturor spațiilor și obiectelor care intră în contact cu publicul.

Art. 5. Asociațiile de proprietari vor dispune de îndată, măsuri suplimentare de igienizare a tuturor spațiilor comune din condominiile pe care le administrează.

Art. 6. Operatorii de transport în comun precum și cei care desfășoară activitate de transport persoane în regim de taxi sau în regim rent-a-car, vor aduce la îndeplinire cu strictețe următoarele măsuri:
a) Respectarea capacității maxime (câte scaune, atâtea persoane);
b) Curățarea, spălarea și dezinfecția zilnică a interiorului mijloacelor de transport persoane;
c) Afișarea la loc vizibil în autogară, puncte de îmbarcare, mijloace de transport a regulilor de igienă pentru limitarea răspândirii COVID-19:
evitarea utilizării mijloacelor de transport în comun dacă persoanele prezintă semne ale unei infecții respiratorii (febră, tuse, strănut);
păstrarea distanței de cel puțin 1 m față de o persoană care tușește sau strănută;
spălarea mâinilor imediat ce călătorul ajunge acasă (cu apă și săpun cel puțin 20 de secunde);
evitarea atingerii ochilor, nasului, gurii cu mâinile murdare, înainte de spălare pe mâini;
acoperirea gurii și nasului cu șervețel de unică folosință sau cu cotul aatunci când persoana tușește / strănută;
purtarea măștii doar dacă călătorul prezintă semne ale unei infecții respiratorii
d) Igienizarea grupurilor sanitare din autogări prin curățare, spălare și dezinfecție, precum și dotarea acestora cu materiale pentru igiena individuală (săpun lichid antibacterian, hârtie igienică, șervețele de unică utilizare, dezinfectant pentru mâini).

Art. 7. Agenții Poliției Locale Târgoviște, cu sprijinul personalului din cadrul Societății Municipal Security SA, vor distribui flyere cu măsurile de igienă / securitate tuturor instituțiilor publice, agenților economici, asociațiilor de proprietari care vor avea obligația să le afișeze la loc vizibil.

Primăria Municipiului Târgoviște

Distribuie acest articol Oficial Media
Share