Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Defecțiuni posibile ale calculatorului tău

Reparația calculatorului este un proces ce are nevoie de logică și de cunoaștere a tuturor componentelor interne ale calculatorului. În articolul de față vom prezenta cele mai importante defecțiuni ale calculatorului și cum să începem procesul de reparație a calculatorului.

Repararea calculatorului constituie un proces ce are nevoie de logică și de cunoaștere a tuturor componentelor interne ale calculatorului. Este indicat să cunoaștem felul în care pornește calculatorul și felul în care componentele interne se influențează unele pe altele. Acest lucru conduce la economisirea de timp în reparația defecțiunilor unui sistem de calcul pentru tehnicieni și utilizatori.

Diferite defecțiuni ale calculatorului

defecțiuni ale calculatorului

Defecțiunile pot fi clasificate în defecte hardware și defecte software. Defectele hardware ale calculatorului pot determina bip-uri, ecran negru, BSOD (Blue Screen Of Death), un sistem de calcul mort sau uneori fum. Defectele software pot avea ca simptome BSOD și alte erori ce se ivesc în momentul în care Windows-ul pornește.

Dacă întâmpini unul din defectele de mai sus, poți apela cu încredere la echipa Proreparatii. Specialiștii noștri îți pot oferi servicii profesionale de reparații la domiciliul sau sediul tău pentru calculatoare laptop și desktop. Având sediul în sectorul 6, tehnicienii de la Proreparatii vin în ajutorul clienților prin reparații calculatoare sector 6 în primul rând. Dar, îți oferim servicii complete de reparații calculatoare și pentru întreg Bucureștiul și județul Ilfov. Vei beneficia de oferta noastra vizitându-ne site-ul la adresa https://www.proreparatii.com.

Demararea procesului de reparație a calculatorului

Prima etapa ce trebuie parcursă este să te oprești și să încerci să te gândești la oricare software sau hardware adăugat de curând. Ulterior abordează lista de verificare următoare:

  1. Scrie textul mesajelor de eroare ce îți apar pe monitor. Notează-le identic, întrucât sintaxa din eroare este necesar să fie identică cu cea scrisă pentru ca tu sau tehnicianul IT să poată rezolva defecțiunea.
  2. Atunci când ceva scoate fum sau se încălzește foarte mult, deconectează imediat calculatorul de la priză.
  3. În cazul în care se aude un cod sonor, notează frecvența lui dacă sunt bipuri lungi sau scurte.
  4. Dacă este disponibilă o alimentare cu curent electric, urmărește dacă se învârt ventilatoarele sau dacă hard disk-ul funcționează.
  5. Atunci când apare mesajul ”No Operating System Found” (niciun sistem de operare găsit) poți să apeși tasta de intrare în BIOS și să observi dacă hdd-ul apare acolo.
  6. Observă dacă există discuri în unitatea DVD sau o altă unitate flash în porturile USB.
  7. Uneori calculatorul are diagnosticare înglobată. În cazul acesta, apasă tasta F12 sau F10 când bootează calculatorul. Atunci când observi o posibilitate de diagnosticare, alege-o și ruleaz-o.

O primă concluzie legată de cum îți poți repara calculatorul

Etapele anterioare sunt necesare în a te sprijini să determini dacă defecțiunea este hardware sau software. În ambele situații, trebuie să ai discul de recuperare al sistemului sau un disc bootabil cu kitul sistemului de operare Windows. Acestea două îți sunt necesare pentru a-ți repara calculatorul.

Atunci când ai nelămuriri legate de repararea calculatorului, asigură-te că ne vizitezi site-ul web Proreparatii pentru a intra în legătură cu noi.

Ce este mai important de făcut din cadrul listei de verificare a calculatorului tău:

  1. Observă zgomotele, bipurile sau oricare alte mirosuri ciudate ce vin de la calculator.
  2. Scrie codurile de eroare exact așa cum apar pe ecran, acestea sunt foarte importante.
  3. Verifică să nu fie disponibile discuri în unitatea optică de pe care Windows-ul ar putea încerca să booteze.
  4. Înlătură din porturi orice echipament extern, precum hard disk-uri, scanere, imprimante etc.

Ca o ultimă concluzie, este bine să nu ajungi în situația de a repara calculatorul defect sau de a-l trimite în service. Pentru a evita acest lucru, este foarte important să realizezi mentenanță calculatoare periodic prin echipa de specialiști de la Proreparatii. Totodata, tehnicienii noștri îți pot oferi și servicii de consultanță și asistență IT on-site sau remote pentru persoane particulare sau firme pentru a-ți realiza o parte din mentenanță singur la domiciliul tău.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share