Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

DEFINITII: Cum arată un lider adevărat

12782520_10207594874042754_1400264472_n

Liderii sunt nascuti si nu facuti. Vorbim despre lideri pentru ca anul 2016 ne intereseaza pe noi si ii vizeaza pe ei. Conducatorii sunt cei care au stabilit directiile unui popor.

“Daca toti va doriti linistea, armonia, bunastarea oamenilor si a comunitatilor pe care vreti sa le conduceti, atunci purtati-va ca atare. Lasati mastile jos si incepeti sa fiti voi, cei reali. Nu-i manipulati pe oameni aratandu-le ce buni si frumosi sunteti trei luni. Fiti buni si frumosi tot timpul, fiti exemple de decenta, de smerenie, simplitate, naturalete, de bun simt, puternici doar prin actiuni pozitive…”

In curand se apropie alegerile si fiecare candidat la functii publice va cauta sa devina cat mai atractiv pentru oameni. Foarte multi dintre ei nu inteleg insa un singur lucru, faptul ca lider si castigator nu devii peste noapte, lider esti tot timpul daca actiunile tale merg mana in mana, ca sa sfinteasca locul.
Din pacate politica a fost si este un spatiu care ascunde multe neajunsuri sau erori si mai ales umane. Sunt extrem de putini politicieni care urmaresc sa sustina cu adevarat cetatenii sau sa aiba aplecare catre oameni. Politica este ca un teren de fotbal, se dau meciuri intre echipele adverse pentru un trofeu, iar in cazul de fata trofeul este banul, puterea, influenta…cetateanul este doar un pion de care se folosesc pentru a ajunge acolo unde doresc.
Intalnim si noi prin natura meseriei, ”lideri” care vor sa conduca destinele noastre, insa foarte putini sunt facuti pentru acest lucru.
Betia de putere si imbogatire este atat de mare, incat acesti lideri uita de orice si, poate cel mai important, trec cu nebagare de seama si chiar nesimtire peste valorile umane, peste conditia de a fi om. Toti disputa aceeasi bucata de carne, precum o haita de lupi.
Auzeam acum multi ani, tot de la un lider ”prefabricat”, discutii referitoare la angajatii unde el era director, precum ca acestia sunt doar o ”carne de tun”… stiu, suna cel putin sinistru. Si-mi vin mereu in cap vorbele lui Petre Tutea: “Romani, nu va mai alegeti conducatori care nu-si iubesc tara!”.
Vrem nu vrem, ajungem la IUBIRE. Ce legatura are iubirea cu un lider? Ei, bine, are poate cea mai importanta legatura cu ”a fi lider”. Isus a fost un lider, Budha la fel, Dalai Lama, Krishnamurti si toti cei care au facut si au lasat mostenire actiunile lor pro-umanitate.
Sa iubesti din inima cred ca se poate reinvata, asta daca ai o inima! Stiu ca-i greu pentru aceia dintre voi care sunteti ghidati numai de ratiunile cotidiene, insa cel mai mare secret al salvarii oamenilor este IUBIREA, iubirea pentru tot ce ating, vad, tot ce realizeaza si au in gand sa infaptuiasca. Iubirea este ingredientul magic fara de care nu se poate trai.
Se trag semnale de alarma ca in anii ce vor urma fara acest ingredient magic in inima lor, oamenii vor iesi din jocul Pamant, pentru ca Terra va redeveni ce a fost, un pamant al iubirii, al armoniei, al pacii, insa cine va intretine in inima sa sentimente negative de orice fel, nu va putea face fata unui val atat de puternic de iubire, cum s-ar spune pe romaneste, poate fi ”prajit” de atata energie.
Mesajul meu catre voi, cei care doriti sa fiti lideri, este acela de a va iubi unii pe altii, de a face front comun pe lucrurile bune. Nu va mai umpleti inimile de ura, dorinte de razbunare, actiuni care sa va umileasca unii pe altii, pentru ca nu veti face decat sa pastrati un nor negru deasupra capului, iar multi lideri cu multi nori vor crea o comunitate plina de energie negativa. Daca voi deveniti lumini, daca exprimati si puneti iubire in tot ce faceti, veti trage dupa voi si-i veti trezi pe cei care ii conduceti, la aceleasi atitudini castigatoare.
Daca toti va doriti linistea, armonia, bunastarea oamenilor si a comunitatilor pe care vreti sa le conduceti, atunci purtati-va ca atare. Lasati mastile jos si incepeti sa fiti voi, cei reali. Nu-i manipulati pe oameni aratandu-le ce buni si frumosi sunteti trei luni. Fiti buni si frumosi tot timpul, fiti exemple de decenta, de smerenie, simplitate, naturalete, de bun simt, puternici doar prin actiuni pozitive (pro creatie) si IUBITI TOTUL.
Dacă vi se cere ajutorul, incercati sa-l oferiti: poate fi salvarea voastra pe viitor!
Cu increderea ca lumea aceasta va naste liderii de care are nevoie…

Oana Grigore

Distribuie acest articol Oficial Media
Share