Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Delegație de la TU München la UPT, pe tema susținerii secției de construcții cu predare în limba germană

O delegație de la Universitatea Tehnică din München (TU München), condusă prof.dr.ing. Martin Mensinger și prof.dr.ing. Roberto Cudmani s-a aflat în vizită, la sfârșitul săptămânii trecute, la Universitatea Politehnica Timișoara, unde a purtat discuții cu rectorul acesteia, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, și cu cadre didactice de la secția cu predare în limba germană a Facultății de Construcții din UPT, pe tema susținerii în continuare a acesteia.
Între Universitatea Politehnica Timișoara și Universitatea Tehnică din München există o veche colaborare, pe mai multe domenii, inclusiv prin schimburi de studenți, cadre didactice și chiar acordarea de diplome duble.
Una dintre cele mai vechi colaborări este între facultățile de construcții din cele două universități, care a și condus, în 1991, la inițiativa prof.univ.dr.ing. Radu Băncilă, la înființarea secției cu predare în limba germană la Timișoara, având sprijinul Serviciului German de Schimburi Academice DAAD, care a acordat, până în prezent subvenții de circa un milion de euro. Specializarea în limba germană a crescut de la an la an, a înregistrat deja 28 de serii cu peste 300 de absolvenți, dintre care un procent semnificativ au diplomă dublă.
Valul pandemic și lipsa unui management dedicat, au dus însă la o scădere a trendului ascendent anterior, întâlnirea de la Timișoara vizând analizarea situației actuale și revitalizarea cooperării, domeniul construcțiilor având tendințe ascendente în ambele țări.
În cadrul întâlnirii de la Rectoratul UPT, la care au participat, pe lângă oaspeții de la TU München, prof.dr.ing. Sorin Herban, prodecan al Facultății de Construcții, prof.dr.ing. Edward Petzek, coordonatorul specializării în limba germană, prof.dr.ing. Sorin Dan, șeful Catedrei CCIA, lect.dr.ing. Luiza Roman, prof.emerit.dr.ing. Radu Băncilă, inițiatorul colaborării, au fost abordate o serie de propuneri de reluare și îmbunătățire a colaborării, creșterea numărului de locuri, reluarea discuțiilor privind organizarea unui masterat în limba germană, organizarea unei întâlniri a absolvenților specializării, rectorul UPT, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, asigurând partenerii de întregul al sprijin al conducerii Politehnicii timișorene pentru dezvoltarea bunelor relații de colaborare.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share