03/08/2021

Demonstrație de airsoft la Deva

Ştrandul Municipal Deva va fi gazda unei demonstrații de airsoft.
Pasionații de airsoft sunt invitați sâmbătă, 10 iulie 2021, între orele 12:00-14:00, în incinta Ştrandului Municipal Deva, la o demonstraţie de tactică airsoft.
 Vor fi expuse replici după arme şi dispozitive reale: AK, SVD, M4, M16, G36, Mp5, mitraliera M249, pistoale Colt 1911 și Beretta, precum și echipamente folosite în jocurile airsoft.
”Cei care doresc vor putea încerca la standul de tir care va fi amenajat în incinta ştrandului, câteva dintre aceste replici ale armelor deja consacrate.
 Evenimentul este organizat de Asociaţia Decebal Airsoft Club Deva în parteneriat cu Primăria Municipiului Deva şi Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva. Demonstrația de airsoft va fi organizată cu respectarea măsurilor instituite la nivel național pentru prevenirea și combaterea răspândirii virulului COVID-19. Vă așteptăm alături de noi!”se arată în mesajul organizatorilor.
Deşi armele airsoft sunt încadrate la arme neletale, ele nu pot fi considerate drept jucării. Pentru că airsoftul nu este o joacă, armele airsoft au parte de câteva paragrafe importante în Legea Nr.117 din 15.06.2011Legea nr. 196/2019 și Legea nr. 295/2004.
Indiferent de legile menționate mai sus, armele airsoft şi cele de paintball se încadrează în categoria E. Spre deosebire de alte ţări din lume, legislația din România nu ne spune nimic despre practicarea airsoftului de către minori, de obligaţia înscrierii într-un club de airsoft național sau de capătul portocaliu al ţevii.

Deocamdată toţi indivizii (de peste 18 ani) pot să deţină şi să folosească arme airsoft în condiţiile enunţate de lege.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share