Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Deputat Carmen Holban: Am votat suspendarea plății ratelor bancare pentru firme și persoane fizice

Camera Deputatilor a adoptat astăzi proiectul prin care se poate amana plata ratelor bancare cu pana la doua luni. Proiectul vizeaza persoanele fizice care sunt in somaj tehnic sau total.

„Astăzi am votat suspendarea plății ratelor bancare pentru firme și persoane fizice, fără dobândă la dobândă, amânarea plății facturilor la utilități, fără penalități (energie, gaze, apa-canal, internet, cablu TV, salubritate), amanarea plății, de către firmele afectate de plata CAS și a contribuției asiguratorii pentru muncă.” a precizat deputat PSD Carmen Holban pe pagina de facebook.

Amintim ca si guvernul a adoptat la inceputul saptamanii o ordonanta de urgenta prin care romanii care au credite la banci pot suspenda plata ratelor cu pana la 9 luni. In sedinta de joi au fost adoptate si normele de aplicare, urmeaza ca ele sa fie publicate in Monitorul Oficial iar apoi OUG intra in vigoare.

Legea initiata de PSD prevede insa suspendarea, la cerere, a obligatiei de restituire a imprumuturilor si dobanzilor aferente pentru creditele contractate de catre persoanele fizice si companii.

Scutirea la plata ratelor si dobanzilor creditelor bancare se aproba pentru persoanele fizice care sunt in somaj tehnic sau somaj total.

Scutirea de la plata se aplica pe perioada starii de urgenta plus 30 de zile.

Toate informatiile despre aceasta lege pot fi gasite pe site-ul Camerei Deputatilor.

Camera Deputatilor este for decizional in acest caz, astfel ca legea merge la promulgare, la presedintele Iohannis.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share