15/06/2021

Deputat Carmen Holban, mesaj de Ziua Armatei

După 23 august 1944, România a avut o contribuţie substanţială la eforturile de război ale Naţiunilor Unite. Armata română a realizat apărarea strategică a graniţelor şi a liniei temporare de demarcaţie româno-ungare din Crişana şi Platoul Transilvaniei, impuse prin Dictatul de la Viena din 30 august 1940. Sub acoperirea strategică a românilor, trupele sovietice au parcurs aproximativ 1.000 de kilometri într-un timp foarte scurt şi, fără să întâmpine rezistenţă, au trecut prin strâmtorile din Carpaţii Occidentali şi Meridionali, în Ardeal.
Deputat Carmen Holban, transmite un mesaj de Ziua Armatei:
25 Octombrie este ziua eliberării ultimei palme de pământ românesc de sub ocupaţia străină. O zi a datoriei și sacrificiului, o zi a patriotismului, eroismului și dragostei de țară.
Nu putem marca, astăzi, Ziua Armatei așa cum am făcut-o în fiecare an, dar sentimentele sunt aceleași, indiferent de vremuri. Armata continuă să fie instituţia internă în care românii au cel mai ridicat nivel de încredere. O încredere care are la baza eroismul și jertfa sutelor de mii de români în războaiele purtate de națiunea noastră pentru apărarea teritoriului, limbii și identității naționale.
Admirația și respectul meu se îndreaptă spre soldații români, de ieri și de astăzi, care și-au făcut sau își fac datoria sub faldurile drapelului. La mulți ani, tuturor! La mulți ani, Armatei române!” 
Distribuie acest articol Oficial Media
Share