27/11/2020

Deputat Carmen Holban: Priorități în sistemul de sănătate

În conferința de presă din 18.02.2019, doamna deputat Carmen Holban a făcut precizări referitoare la bugetele propuse pentru Ministerul Sănătății și C.N.S.A.S. 

Deputat Carmen Holban

Priorități în sistemul de sănătate

Bugetele propuse pentru Ministerul Sănătății și C.N.S.A.S. ajung în acest an la 4,84 din P.I.B. un fapt îmbucurător pentru realizarea dezideratelor cuprinse în programul de guvernare al P.S.D.ului. Îmbunătățirea serviciilor sistemului sanitar public va fi principala prioritate a Ministerului Sănătății în acest an, cea mai mare creștere fiind reprezentată de cheltuielile pentru investiții unde suma este de 1 183 535 lei față de 193 422 lei în anul 2018.

Majorările reprezentative se referă la sumele destinate cabinetelor medico-sociale unde standardul de cost în acest an de la 11. 285 lei an pe pat se trece la 20. 986. Un aspect important în ceea ce privește buna funcționare a domeniului sănătății este finanțarea segmentului medicină de familie care are în acest an un plus de peste 22% față de anul trecut.

Carmen Holban: Programul național de oncologie

Pentru programul național de oncologie sunt prevăzute fonduri pentru asigurarea tratamentului bolnavilor și a moleculelor noi, deci se introduc molecule noi, de terapii noi, inclusiv de materiale sanitare noi pentru reconstrucția mamară după afecțiunile oncologice prin endoprotezare.

Declarația integrală a doamnei deputat Carmen Holban

Distribuie acest articol Oficial Media
Share