Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Deputat Carmen Holban- ultimele realizări în domeniul sănătății în județul Dâmbovița

Doamna deputat PSD, Carmen Holban a susținut ieri o conferință de presă în cadrul căreia au fost dezbătute cele mai recente obiective îndeplinite în domeniul sănătății la nivelul județului Dâmbovița. Una dintre veștile bune legate de resursa umană de specialitate o reprezintă creșterea numărului de profesionisti angajati. Astfel, Spitalul Județean de Urgență Târgoviște a mai angajat 9 medici și 4 asistenți medicali, Spitalul Municipal Moreni 6 asistenți medicali și un medic, Spitalul Orățenesc Găești, 8 asistenți medicali, iar Spitalul Orășenesc Pucioasa, 7 asistenți medicali și 2 medici.

Deputat Carmen Holban: Pornind de la viziunea principală a Guvernului în domeniul sanatatii, care este centrată pe Pacient, în județul Dâmbovița s-au realizat sau sunt în curs de realizare următoarele:

In ceea ce priveste infrastructura in sanatate:

1) Se va proceda la realibitarea Sectiei Externe de Pneumoftiziologie (Moroieni) a Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste, prin alocarea de fonduri de la Ministerul Sanatatii. Finantarea de catre Ministerul Sanatatii a lucrarilor la Sectiei din Moroieni cu suma de 4.000.000 ron si in semestrul II 2017 cu inca 4.000.000 ron.

2) Tot la nivelul Spitalului Judetean de Urgenta, UPU va beneficia in acest an si in cursul anului viitor de dotare cu aparatura medicala, in cadrul unui proiect derulat de Ministerul Sanatatii in colaborare cu Banca Mondiala

3) Promovarea prin CJD in cadrul POR, a proiectului “Reabilitarea, modernizarea, extinderea si dotarea UPU-SMURD”, proiect derulat de catre M.S.;

4) In cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste se executa lucrari la Sectia de Oncologie – cu realizarea unui lift exterior;

5) S-a terminat amenajarea spatiului pentru Comp. Spitalizare de zi – Specialitati Medicale si s-a infiintat un Birou de Stare Civila pentru declararea nou-nascutilor.

6) S-au terminat reparatiile la un put de mare adancime care asigura necesarul de apa din cadrul unei locatii centrale din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta, fiind asigurat in acest moment 90% din necesarul de apa.

7) In ceea ce priveste dotarea cu echipamente de imagistica moderne, Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste, desi beneficiaza in momentul de fata de un aparat CT si unul RMN, a mai solicitat Ministerului Sanatatii inca un aparat CT, in vederea acoperirii nevoilor pacientilor damboviteni.

8) In anul in curs s-a infiintat un nou cabinet scolar de medicina dentara la Colegiul National “Carabela”, alte 3 cabinete de medicina dentara, in mediul rural (Cornesti, Runcu, Brebu) si un cabinet de medicina de familie in mediul rural (comuna Sotanga).

  1. In ceea priveste resursa umana de specialitate:

1) In unitatile sanitare cu paturi din judetul nostru a crescut numarul profesionistilor angajati, dupa cum urmeaza: Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste a mai angajat 9 medici si 4 asistenti medicali, Spitalul Municipal Moreni 6 asistenti medicali si 1 medic, Spitalul Orasenesc Gaesti 8 asistenti medicali, iar Spitalul Orasenesc Pucioasa 7 asistenti medicali si 2 medici.

2) Serviciul Judetean de Ambulanta beneficiaza de serviciile a inca 4 profesionisti (2 medici si 2 asistenti medicali).

3) Prin efortul conjugat al DSP Dambovita si al autoritatilor administratiei publice locale, numarul asistentilor medicali comunitari a crescut de la 16, in anul 2015, la 36 in prezent, din care 29 sunt in mediul rural.

4) Ca o dovada a faptului ca autoritatile locale au inteles rolul asistentilor medicali comunitari in deservirea populatiei defavorizate, a populatiei rrome si chiar a populatiei generale din localitatea unde acestia isi desfasoara activitatea, exista inca doua localitati care solicita serviciile acestui tip de personal (comunele Crangurile si Raul Alb).

5) In scopul consolidarii domeniului asistentei medicale dentare scolare s-a solicitat Ministerului Sanatatii aprobarea a inca 5 posturi de medici stomatologi si 4 asistenti medicali, crescand astfel accesul prescolarilor, scolarilor si studentilor la servicii medicale oferite in vecinatatea actului educativ.

6) Exista insa o preocupare permanenta a conducerii SJUT de a atrage noi specialisti, mai ales in specialitatile deficitare (prin angajarea unor medici sau incheierea unor contracte de colaborare)

7) Se doreste imbunatatirea comunicarii intre personalul medical si pacienti/apartinatori si imbunatatirea conditiilor hoteliere si de hrana pentru pacienti,

8) Se doreste cresterea performantelor medicale prin achizitia de aparatura noua (bronhoscoape, aparate EKG)

  • In domeniul Programelor Nationale de Sanatate:

1) In anul 2017 in Directia de Sanatate au ajuns 14100 de doze de vaccin ROR, 4000 de doze de vaccin TETRAXIM, 7698 de doze de HEXACIMA, 8000 doze BCG, 80 doze ENGERIX pediatric si 400 doze de DT, toate cu titlu gratuit si s-au achizitionat de catre Directia de Sanatate Publica Dambovita 250 doze de AVAXIM pediatric.

2) Toate aceste doze au fost administrate beneficiarilor, contribuindu-se astfel la cresterea imunitatii in fata bolilor transmisibile.

3) Cu ocazia campaniei suplimentare de vaccinare ROR, prin eforturile comune ale personalului din DSP, DAS din cadrul Primariei Municipiului Targoviste, medicilor de familie, s-a reusit realizarea vaccinarii cu 85%, la sfarsitul lunii iulie.

4) Prin PN de Promovare a Sanatatii s-a  la instruirea continua a asistentilor medicali comunitari, a mediatorilor sanitari, a asistentilor medicali scolari, ca transmitatori de mesaje de bune practici in sanatate, in randul populatiei deservite.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share