Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Deputat Carmen Holban: Violenţa domestică, o plagă socială care trebuie eradicată!

PARLAMENTUL ROMÂNIEI

CAMERA DEPUTAŢILOR

Deputat: Holban Georgeta Carmen

Circumscripţia Electorală nr. 16 Dimboviţa

Grupul Parlamentar PSD

DECLARAȚIE POLITICĂ

Violenţa domestică, o plagă socială care trebuie eradicată!”

Doamnelor şi domnilor,

Violenţa domestică a luat forme deosebit de grave în ultima perioadă de timp. Am văzut cu toţii pe canalele media o serie de tragedii provocate de acest tip de agresivitate, pe fondul geloziei, despărţirii, consumului de alcool şi al altor probleme.

Am văzut însă ceva şi mai grav! Instituţii ale statului care nu au avut posibilitatea să intervină în astfel de cazuri, care nu au putut preveni nenorocirile, chiar dacă, în multe dintre situaţii, existau plângeri şi numeroase semne că se pot consuma episoade tragice, chiar dacă instanţele de judecată au emis ordine de protecţie…

În ultimii 2 ani, aproape 300 de români şi-au pierdut viaţa, urmare violenţei în familie, şi au fost încălcate peste 1.700 de ordine de protecţie din cele 5.500 emise de instanţele de judecată!

La iniţiativa Guvernului Dăncilă, se va pune capăt acestui coşmar, acestei stări de fapt, care creează panică şi nesiguranţă în cadrul unor familii, al unor cupluri, în societate. De acum înainte, se va acţiona rapid.

Modificările aduse Legii privind combaterea violenţei domestice sunt extrem de importante. În viitor, se va putea interveni cu maximă rapiditate în cazurile de agresivitate în familie! Poliţistul a primit competenţe clare în acest domeniu, are dreptul şi obligaţia să acţioneze imediat pentru a proteja victima şi pentru a-l îndepărta pe agresor, chiar şi dintr-o locuinţă pe care o deţine în proprietate!

Astfel, vom preîntâmpina producerea unor drame, care au lăsat copii orfani, care au bulversat societatea şi au pus într-o lumină proastă autorităţile statului. Aşa ar fi trebuit să acţioneze România dintotdeauna!

Vă mulțumesc!

Deputat Holban Georgeta Carmen

Distribuie acest articol Oficial Media
Share