29/07/2021

Deputat Carmen Holban – Ziua mondială a educației

Din anul 1994, UNESCO a stabilit ca Ziua Internațională a Profesorului să fie celebrată în fiecare an pe 5 octombrie. Educaţia transformă vieţi şi se află în centrul misiunii UNESCO de a construi pacea, de a eradica sărăcia şi de a stimula dezvoltarea durabilă.
Deputat PSD, Carmen Holban, a transmis un mesaj de Ziua mondială e educației:
”Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Profesorilor. Cu acest prilej, urez un sincer La Mulți Ani tuturor dascălilor din județul Dâmbovița și din toată țara! Vă mulțumesc cu respect pentru devotamentul și prestația dumneavoastră în complexul și dificilul proces de educare și formare a tinerei generații.
Vă doresc multă sănătate, răbdare și curaj în nobila muncă pe care o aveți zi de zi, mai ales în această perioadă complicată pentru școală!”
În 2020, în contextual pandemiei COVID-19, această zi este marcată sub sloganul „Profesorii: Conducerea în criză, reimaginarea viitorului”. Problema conducerii cadrelor didactice în legătură cu răspunsurile la crize nu este doar oportună, ci este esenţială în ceea ce priveşte contribuţiile pe care cadrele didactice le-au adus pentru a oferi învăţare la distanţă, pentru a sprijini populaţiile vulnerabile, pentru a redeschide şcolile şi pentru a se asigura că lacunele în materie de învăţare au fost atenuate. Discuţiile vor aborda rolul profesorilor în consolidarea rezilienţei şi conturarea viitorului educaţiei şi al profesiei didactice.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share