Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Deputat Cotinescu a votat pentru sprijinirea apicultorilor români și a producției de vinuri

Deputat Aurelian Cotinescu a votat două legi importante pentru România autentică: o schemă de ajutor pentru sprijinirea apicultorilor români și  un proiect care prevede ca Ziua națională a gastronomiei să fie sărbătorită și în plan internațional, prin misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României, prin organizarea de evenimente care să pună în valoare specificul gastronomiei și vinului românesc.
Pe de-o parte, schema de ajutor pentru apicultori este un factor de importanţă strategică pentru asigurarea siguranței alimentare, a materiilor prime pentru industria alimentară şi pentru menţinerea locurilor de muncă, iar pe de altă parte, România se află într-o perioadă favorabilă pentru consolidarea poziției sale pe piața internațională a vinului. Eforturile de creștere a producției trebuie susținute prin promovarea vinurilor românești pe plan global, pentru dezvoltarea exporturilor,  a precizat Aurelian Cotinescu.
”Mierea curată, vinul bun și mâncarea făcută ca la bunici nu sunt doar tradiții – sunt mândria noastră, reprezintă România adevărată. Producătorii noștri nu fac doar agricultură. Ei fac cinste țării, cu fiecare borcan, cu fiecare sticlă, cu fiecare poveste dusă peste hotare”, a mai adăugat liderul PNL.
Știați că:
🇷🇴România a produs aproximativ 4,4 milioane de hectolitri de vin în 2023.
🇷🇴Țara noastră s-a clasat pe locul 6 în U.E. la producția vin, devansând țări precum Ungaria, Austria și Grecia.
🇷🇴România s-a situat pe locul 4 la nivel mondial în ceea ce privește creșterea volumului de producție.
✅Calitatea vinurilor românești a fost confirmată prin obținerea a peste 500 de medalii în competiții internaționale în 2023, dintre care peste 300 au fost de aur, dublu aur sau diamant. Producători precum Budureasca, Jidvei și Grupul Vintruvian au fost printre cei mai premiați.
✅În 2023, numărul cramelor autorizate din România a crescut cu peste 10%.
🍷🍇Soiurile autohtone, precum Feteasca Neagră, Feteasca Regală și Băbeasca Neagră, sunt preferate, în detrimentul soiurilor internaționale.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share