Deputat Dumitru Lupescu: ”Să te vindeci de traumele trecutului, România!”

Un mesaj – manifest de Ziua Națională a României este transmis de către deputatul USR, președintele USR Dâmbovița. Deputat Dumitru Lupescu: ”Doar prin reconciliere cu istoria putem scăpa cu adevărat de lanţurile impuse de regimurile din trecut.”

Deputat Dumitru Lupescu

”Să te vindeci de traumele trecutului, România!”

Cu treizeci de ani în urmă, o mare parte din Europa Centrală şi de Est, inclusiv ţara noastră, a reuşit să se elibereze de jugul conducerii comuniste. A fost un moment decisiv pentru noi şi pentru Europa. S-a deschis calea pentru redescoperirea libertăţilor individuale: libertatea cuvântului şi libertatea de acţiune – şi, de asemenea, pentru libertatea de a ne îmbunătăţi calitatea vieţii.

Deputat Dumitru Lupescu

”În primul rând, datorăm această sărbătoare liberă celor care au suferit drept rezultat al crimelor totalitare și nu trebuie doar pentru să ne amintim experienţa lor în mâinile acestor regimuri dictatoriale, ci şi sa ne înfruntăm împreună trecutul. Doar prin reconciliere cu istoria putem scăpa cu adevărat de lanţurile impuse de regimurile din trecut.”, susține deputatul dâmbovițean de Ziua Națională a României.

Cunoscând cu adevărat suferinţa adusă de astfel de regimuri putem înţelege pe deplin prezentul. Uniunea Europeană susţine tot ceea ce este opus totalitarismului. Pentru aceia dintre noi care s-au eliberat de jugul comunist, calitatea de membru al Uniunii Europene este una dintre garanţiile principale că nu ne vom întoarce niciodată spre totalitarism. Aceasta este o garanţie pe care o împărtăşim cu toţii. Este ceva de preţuit şi de luat în serios. O conştiinţă colectivă şi o memorie a trecutului sunt modalităţi de consolida valoarea prezentului.

La mulți ani România!

Deputat Dumitru Lupescu- Președinte USR Dâmbovița

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share