24/06/2021

Deputat Oana Vlăducă: Un sistem medical pe butuci. Oamenii sunt ai nimănui!

Deputat Pro România, Oana Vlăducă, a vorbit în conferința de presă de astăzi despre una din marile probleme ale României, sistemul de sănătate. Deși acum 5 zile a avut loc o tragedie în care 10 oameni au ars de vii la secția ATI, acolo unde de fapt ar fi trebuit să fie ”intensiv vindecați”, aceștia au servit, din nou, cu prețul vieții (ca și cei de la Maternitatea Giulești și Colectiv) o nouă lecție pentru cei de la conducere, pe care încă nu vor să o învețe – faptul că sunt responsabili, că și-au asumat să ne reprezinte și să ușureze viața din societate, și-așa mult prea dură pentru fiecare dintre noi.

Candidat la Senatul României din partea Pro România Dâmbovița, Oana Vlăducă, susține că ”oamenii sunt ai nimănui” și pe bună dreptate, constatăm cu toții, revoltător, că suntem de unii singuri și scapă cine poate.

Declarații pe larg, deputat Oana Vlăducă:

”Suntem în a 5-a zi de la tragedia care a îndoliat România – incendiul de la Secția ATI a Spitalului Județean Neamț. 10 morți, 7 răniți. Familii răpuse de durere. Un sistem medical pe butuci. NICIUN VINOVAT.

Pare incredibil, dar așa se întâmplă în România lui Orban, a lui Tătaru sau a lui Arsene. Un incendiu a ars de vii 10 oameni într-un spital public și nimeni nu e vinovat. PSD și PNL se acuză reciproc într-un spectacol grotesc și revoltător, iar oamenii sunt ai nimănui.

Alaltăieri, a ieșit să întregească acest spectacol grotesc și peședintele Klaus Iohannis, pe post de agent electoral al Partidului Național Liberal. Singurul lui gând: „Guvernul nu trebuie să plece”.

Toți sunt vinovați în țara asta, numai Orban și PNL nu. Deși este în funcție de un an de zile, cu drepturi dpline, deși a avut posibilitatea să atragă investiții în spitalele de stat și să înceapă construcția spitalelor regionale pe bani europeni special alocați în pandemie, deși are toooooate pârghiile de putere, Guvernul PNL este scuzat de orice responsabilitate. Doar pentru că e Guvernul dlui Iohannis.

 Problema suprasolicitării din ATI se știa de câteva luni. Guvernul nu a luat măsurile necesare pentru dotări, personal, spații. În ceasul al 12-lea vor să facă o rectificare bugetară ca să dea niște bani la sănătate. De ce n-au făcut-o înainte de tragedie? Cine e vinovat?

  • Dar pentru faptul că în Vaslui, unde Tătaru candidează, niciun spital nu are aviz ISU, cine e vinovat?
  • Pentru faptul că un an de zile niciun spital nu a raportat infecții nosocomiale, deși Europa avertizează că mor oamenii în spitale din cauze secundare covid, cine-i vinovat?
  • Vă imaginați o comparație cu alt prim-ministru, alt guvern? Să zicem că în locul lui Orban era azi Victor Ponta. Același discurs l-ar fi avut Iohannis?

Altă afirmație nefericită / Iohannis: Când vom avea o nouă majoritate în jurul PNL, voi avea un Guvern cu care voi putea lucra foarte bine şi mă voi implica personal pentru reformarea sistemului de sănătate/

 Cum? Deci facem reforme doar când președintele și Guvernul pot lucra foarte bine, neîntrerupți de nimeni. Să facem liniște și să-i lăsăm să lucreze, nu? Nu, asta-i valabil la un extemporal! La Guvernare faci reforme când sunt necesare, nu când e liniște pe scena politică!

Doi la mână: Care-s reformele inițiate sau conduse de președinte în ultimii 6 ani? ZERO. Și-atunci de ce-am crede că poate coordona o reformă a sistemului de sănătate, câtă vreme el nu a fost în măsură să impună Guvernului o bună gestiune a crizei covid.

Trei la mână: Este absolut amuzant acest scenariu despre care vorbește președintele. Care nouă majoritate? Cea formată din PSD-iști vopsiți în galben? PNL și-a pierdut total credibilitatea și încrederea, fie că-i la guvernare, Cotroceni sau oricunde altundeva.

În sfârșit: ce i-a lipsit președintelui în tot timpul ăsta? Că, din câte ne aducem aminte, PSD i-a făcut toate poftele: a votat Givernul Orban, a votat toate stările dorite de Guvernul Orban, au dat mâna pe organizarea alegerilor locale, au dat mâna pe organizarea alegerilor parlamentare. Deci ce i-a lipsit președintelui, că noi am văzut o largă înțelegere între PSD și PNL. Un mare blat.”

Material realizat la comanda Pro România Dâmbovița, CMF 11200008

Distribuie acest articol Oficial Media
Share