24/01/2021

Deputatul Dumitru Lupescu prezent la ceremoniile de Ziua Armatei Române

Ziua Armatei Române este ziua când în România se sărbătorește Armata Română, care la data de 25 octombrie 1944 a eliberat de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord, în urma Bătăliei de la Carei. Sărbătorirea Zilei Armatei Române este stipulată de Decretul nr. 381 din 01.10.1959. 

Deputatul USR, Dumitru Lupescu a fost prezent astazi la ceremoniile organizate de Garnizoana Târgoviște.

De Ziua Armatei Române, am participat împreună cu mulți dintre colegii noștri, la ceremoniile organizate de Garnizoana Târgoviște la Cimitirul de onoare românesc de la Teiș și în Parcul Chindiei.
Am depus coroane de flori din partea Grupului Parlamentar al USR, al filialelor USR și PLUS Dâmbovița și am păstrat un moment de reculegere la căpătâiul celor care au facut jertfa supremă pentru țară. La mulți ani Armatei României! Glorie veșnică eroilor!” a spus deputatul Dumitru Lupescu pe pagina personală de facebook.

Romania sarbatoreste Ziua Armatei ca simbol al pastrarii independentei si suveranitatii nationale. Momentul este unul de evocare a faptelor de arme ale inaintasilor in locuri precum Posada, Rovine, Podul Inalt, Razboieni, Calugareni, Plevna, Smardan, Marasti, Marasesti sau Oituz.

Ziua Armatei este legata efectiv si afectiv de Transilvania, leaganul genezei si evolutiei istorice a poporului roman, de obiectivele si sentimentele Armatei Romane, care au vizat intotdeauna indeplinirea idealurilor nationale: unitate, independenta, suveranitate, integritate teritoriala.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share