Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

DESCHIDEM sezonul de iarnă începând cu data de 07.12.2024 în STRAJA

”Sâmbătă ora 09:00 se strigă prezența la baza Pârtiei Constantinescu, urmând ca mai apoi să facem câteva urcări cu Telescaunul 4 Alfa, iar cum orice urcuș are și un coborâș să alegem varianta de la trigonometru prin pădure pentru telescaunul 2. Așadar deschidem cu patru instalații funcționale: teleski Constantinescu, telescaun 4 Alfa, telescaunul 2 și telegondola. Nocturna nu va funcționa în acest weekend” au transmis repezentanții skiresort Straja.

Stațiunea Straja se află într-o continuă dezvoltare. În perioada iernii trecute,  peste 100.000 de turiști au urcat în stațiune, acest lucru generând încasări la bugetul local de peste 1,8 milioane de lei, bani care se regăsesc acum în investițiile care se fac în zonă, alături de parteneri sau în alte zone ale municipiului Lupeni.

O dezvoltare coerentă, bazată pe proiecte viabile așa cum prevede și noul program de tranziție, ce se va derula în Valea Jiului și implicit la Lupeni, poate aduce, pe viitor la bugetul local peste un milion de euro. Primăria municipiului Lupeni își dorește dezvoltarea domeniului schiabil în stațiunea Straja prin atragerea de fonduri nerambursabile sau guvernamentale în acest sens.

Stațiunea Straja din Hunedoara este cea de-a doua stațiune de schi din Europa, potrivit SportsCover Direct.

Domeniul Schiabil Straja, în integralitatea sa, totalizând investițiile publice și private, cuprinde instalații de producere a zăpezii artificiale, utilaje de amenajare a pârtiilor, însumând peste 26 km de pârtie schiabilă, împărțiți în 12 pârtii care pornesc de la altitudinea minimă de 750 m, unele pârtii cu nocturnă,   până la altitudinea maximă de 1868 m și sunt  deservite de un număr de 11 instalații de transport pe cablu. Straja a devenit polul distracției, al sporturilor de iarnă, mii de turiști din țară și de peste hotare petrecând aici concedii și zile plăcute, în resorturi bine puse la punct, unde ospitalitatea, bunul gust și serviciile oferte, depășind cu mult pe cele din stațiunile consecrate.

Miile de euro pe care îi cheltuie anual românii pe pârtiile din străinătate ar putea să rămână în ţară, dar pentru aceasta, toate  proiectele începute, trebuie finalizate.

Stațiunea Straja este cunoscută și datorită taberelor de schi și snowboard care se organizează, instructorii și monitorii, îi așteaptă pe cei mici, dar și pe cei mari, să învețe din tainele sportului alb, o oportunitate minunată pentru familiile pentru copii, pentru a-și petrece vacanța, plină de aventuri pe pârtie, cu momente de distracție.

” Avem nevoie de sprijin, pentru finalizarea domeniului schiabil, dorim să montăm prima instalație pe cablu spre Pasul Vâlcan  și să o unim cu Straja, urmând ca în final, domeniul schiabil să cuprindă peste 50 kilometri de pârtie.  Ne  bucurăm de sprijinul administrației locale, de sprijinul Consiliului Județean care a reabilitat drumul, avem o  parcare generoasă, investiții făcute cu diferiți parteneri și sponsori, etc.”, a  declarat cel care a pus suflet și a mizat pe un loz câștigător și  a investit în dezvoltarea și modernizarea stațiunii Straja, Emil Părău.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share