Consiliul Județean Dâmbovița (CJD) a organizat astăzi, 3 iulie 2020, în incinta Complexului Hotelier Solarino, dezbaterea publică a notei conceptuale privind amenajarea stațiunii turistice de interes național Peștera – Padina.
Valorificarea zonei montane a județului, din Parcul Natural Bucegi, comuna Moroeni, este proiectul strategic de cea mai mare importanță și amploare privind dezvoltarea turismului în Dâmbovița. Stațiunea turistică Peștera – Padina este prima stațiune care se proiectează în România în ultimii 30 de ani și singura localizată integral într-un parc natural.
Din dorința de a valorifica acest potențial, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Direcția de Urbanism și Amenajarea Teritoriului, a inițiat formalitățile privind actualizarea și reconfigurarea Planului Urbanistic Zonal al noii stațiuni turistice de interes național. Etapele principale privind elaborarea documentației de urbanism sunt: nota conceptuală, masterplan, plan urbanistic zonal. În prezent, s-a ajuns la finalizarea și aprobarea notei conceptuale. Elaboratorul documentației este Centrul de Cercetare Proiectare Execuție și Consulting din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” București.
Documentația supusă dezbaterii publice de astăzi poate fi studiată la următorul link:
http://www.cjd.ro/fisiere/cjd/urbanism/26-06-2020/Nota_conceptuala_statiune_Pestera_Padina.pdf
La eveniment au participat: președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, deputatul Corneliu Ștefan, arhitectul-șef al județului Dâmbovița, Teodor Bâte, prorectorul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, prof. dr. arh. Tiberiu Florescu, arhitectul Dan Nițescu, primarul comunei Moroeni, Laurențiu Moraru, consilieri județeni, reprezentanți ai Universității „Valahia” din Târgoviște, ai aparatului de specialitate al CJD și ai mediului de afaceri.
În deschiderea evenimentului, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a transmis: „Ceea ce dezbatem aici nu e o construcție pe care o putem edifica de azi pe mâine. Îi mulțumesc domnului prorector al Universității de Arhitectură „Ion Mincu” din București cu care avem încheiat acest contract pentru elaborarea notei conceptuale. Încă de la începutul discuțiilor noastre am fost conștienți de faptul că este prima stațiune turistică care urmează să fie edificată în România după anul 1990 de la zero și în al doilea rând, am fost conștienți că este singura stațiune turistică construită într-o zonă care are statutul de parc natural.
Grija față de mediu, grija față de ceea ce se întâmplă în zona respectivă, au constituit și constituie preocupările noastre de bază. Vreau să vă asigur că, deși am avut și critici la adresa acestei idei, rămân la principiul potrivit căruia important este să construiești și nu să faci tot posibilul să dărâmi un proiect, în ideea că nu se poate. Așteptăm punctele dumneavoastră de vedere, care ne dorim să contribuie la mobilarea acestui proiect, să găsim soluții care să fie acceptate atât de către instituțiile avizatoare, de cei care își desfășoară activitatea în zona de munte, o zonă foarte frumoasă și pe care avem obligația să o punem în valoare și, totodată, să gândim soluții adaptate secolului XXI, potrivit cărora trebuie să facem acolo o zonă de care să se bucure cetățenii din județul Dâmbovița și nu numai.
Acest concept de stațiune turistică sau ceea ce s-a spus că se dorește a fi edificat acolo s-a discutat încă din anii 2000 – 2004. Din fericire, am reușit în anul 2018, să declarăm zona Padina – Peștera stațiune de interes național. Le mulțumesc tuturor celor care au sprijinit acest proiect!”
Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Au fost găsiți turiștii din Dolj dispăruți în Munții Bucegi. Au reușit să supraviețuiască unui ger de minus 20 de grade
Silvicultorii protestează la Guvern, vineri, 24 ianuarie 2025, alături de ceferiști, militari în rezervă, polițiști, mineri, siderurgiști, pensionari și alte categorii profesionale
Cel puțin 76 de oameni au murit în incendiul din Turcia la hotelul Grand Kartal din stațiunea de schi Kartalkaya din munții Bolu
Despre acuzațiile aduse lui Călin Georgescu și mama sa, Aneta Popescu, de către Florian Bichir
Miliardarii lumii și-au crescut averile în anul 2024. Cine sunt cei mai bogați oameni de pe planetă
Programul Prima Seră. Care sunt condițiile pentru a primi 200 de mii de euro de la stat și cine se poate înscrie
LIFE STYLE
De ce barbatii sau femeile adeseori au ghinion in relatiile de cuplu?
Măști DIY cu lăptișor de matcă pentru hidratarea tenului uscat
Cum să depășești obsesia pentru greutate sau presiunea de a avea un corp ”perfect”
Ce înseamnă o farfurie IDEALĂ și una de SLĂBIT – Mihaela Bilic
Lucrurile bune se întâmplă atunci când ai încetat să le aștepți
DESTINATII
5 avantaje surprinzătoare ale asigurării de călătorie pentru vacanțele tale
Plan de măsuri pentru a evita situațiile cu impact negativ asupra turiștilor care vor ajunge în stațiunile hunedorene
Domeniului schiabil din Pasul Vâlcan se poate finaliza cu fonduri europene
Importanta asigurarii de calatorie pentru vacantele tale in tari straine
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Consumul de cuișoare ajută la vindecarea mai multor boli
Cum să tratezi natural infecțiile urinare. 6 băuturi care te vor ajuta să te vindeci
Un nou studiu arată de ce oamenii se confruntă cu Sforăitul și Apneea de somn
Tratamente naturiste pentru curățarea limfei – Valeriu Popa
Alianța va continua să pledeze pentru sănătatea femeilor în 2025
Tonic general al organismului – Apa cu miere vă ajută să vă restabiliți sănătatea
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Minerii amenință cu greva generală în CEVJ
Hora Unirii sus în stațiunea Straja
Consumul de cuișoare ajută la vindecarea mai multor boli