Dialoguri studențești: Fericirea creștinului ortodox într-o lume a întunericului

O NOUĂ ÎNTÂLNIRE DIN SERIA „DIALOGURI STUDENȚEȘTI A ASOCIAȚIEI STUDENȚILOR CREȘTIN ORTODOCȘI ROMÂNI – FILIALA TÂRGOVIȘTE

Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români – Filiala Târgoviște a continuat seria întâlnirilor, intitulate „Dialoguri Studențești”, ce se desfășoară bilunar, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon.

Astfel, marți, 7 februarie 2023, a fost dezbătută tema „Fericirea  creștinului ortodox într-o lume a întunericului„, iar la ea au luat parte studenți de la diferite specializări ale Universității „Valahia” din Târgoviște și anume: Teologie, Litere, Istorie, Inginerie și Științe Juridice.

Dezbaterea a pornit de la o prezentare a fericirii duhovnicești în viziunea Sfinților Părinți și a Sfintei Scripturi, după care, fiecare dintre cei prezenți a luat cuvântul și a vorbit despre fericire și metode de păstrare a virtuților creștine într-o lumea a întunericului și a secularizării. De asemenea, în cadrul întâlnirii a fost  prezentat planul de lucru și strategia de dezvoltare a Asociației pentru primul semestru al anului universitar.

Seria de întâlniri „Dialoguri Studențești „este un proiect bilunar al Asociației Studenților Creștin Ortodocși Români-Filiala Târgoviște în  cadrul căruia studenții dezbat, într-un format de tipul masă rotundă, teme de actualitate creștină pentru tineri.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share