Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Digital Innovation Summit Bucharest

Vicepreședintele Curții de Conturi a României, Lucian Heius, a participat astăzi la deschiderea Digital Innovation Summit Bucharest (DISB), desfășurat la Palatul Parlamentului în perioada 8-11 aprilie.
Evenimentul, organizat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București), reunește experți din domeniul digitalizării pentru a dezbate și promova cele mai noi soluții și tehnologii inovatoare.
“Digitalizarea reprezintă un pilon esențial în modernizarea instituției noastre. Am făcut pași importanți în crearea de fluxuri informaționale și digitale care permit efectuarea majorității sarcinilor de lucru în format electronic, sporind astfel eficiența și transparența proceselor noastre.
De asemenea, colaborăm activ cu instituții supreme de audit la nivel internațional, care au avansat semnificativ în acest domeniu. Recent, în cadrul vizitei președintelui SAI Brazilia în România, am primit sprijin pentru implementarea unui modul bazat pe tehnologiile OpenAI, adaptat nevoilor noastre specifice”, a declarat acesta .
Participarea la DISB 2025 reflectă angajamentul continuu al Curții de Conturi în adoptarea și integrarea soluțiilor digitale inovatoare, consolidând astfel capacitatea instituției de a răspunde provocărilor actuale.
Peste 200 de speakeri din peste 30 de țări, oficiali guvernamentali, lideri din industrie, experți în tehnologii emergente și reprezentanți ai mediului academic vor contribui la definirea direcțiilor strategice pentru un viitor digital mai sigur și mai sustenabil.
Prima zi include International Conference on Cyber Diplomacy, structurată în patru paneluri esențiale: International Cooperation on Strategies, Tools and Concerted Action, Building Capacity for Collective Responses to Cyber-attacks, Disinformation and Propaganda, Global Coordination on the Proliferation of Cyber Intrusion Technologies and Tools și Ethical AI & Cyber Sanctions: Balancing Innovation, Regulation, and Enforcement.

Cea de-a doua zi găzduiește a 8-a ediție a Critical Infrastructure Protection Forum (CIP Forum), cu tema „Critical Infrastructure Protection 2025”. Tematicile abordate reflectă provocările actuale ale infrastructurilor critice într-un context geopolitic complex și digitalizat.

Joi, 10 aprilie 2025, are loc prima ediție a Blockchain Intelligence Forum, organizat cu sprijinul Basel Institute on Governance, ICI București și BIPA. Evenimentul reunește lideri globali din domeniul blockchain, autorități de reglementare, forțe de ordine, investitori și companii, într-un cadru dedicat combaterii criminalității financiare și utilizării tehnologiilor pentru transparență și conformitate.

Printre speakeri se numără reprezentanți ai Europol, INTERPOL, ECB, JPMorgan Chase, WIPO, dar și cercetători de top din universități europene.
Tot în cadrul DISB, ziua a treia include: Adunarea Anuală EURODEFENSE, cu o masă rotundă despre securitate și apărare în noul context geopolitic, un exercițiu interactiv de securitate cibernetică pentru instituții publice și private.

Evenimentul World Intellectual Property Day, care marchează lansarea proiectului ENKIVERS și celebrarea în avans a Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale, și Conferințele ICVL și CNIV, cu sesiuni dedicate educației virtuale, inteligenței artificiale și designului instrucțional digital, desfășurate online.

Cea de-a patra zi a summit-ului, vineri, 11 aprilie, aduce în prim-plan una dintre industriile strategice pentru România și Europa – sectorul auto. Cea de-a 6-a ediție a Automotive R&D Conference reunește lideri din industrie, experți în cercetare și dezvoltare, reprezentanți guvernamentali și parteneri internaționali pentru a discuta despre electrificare, mobilitate inteligentă, siguranță cibernetică și transformare digitală în domeniul auto.

Sub tema „Power up the automotive potential in Romania”, evenimentul abordează subiecte esențiale precum rolul AI în procesele predictive de R&D, provocările infrastructurii de încărcare, reglementările privind mobilitatea electrică și nevoia de ecosisteme conectate, dar și sigure

Distribuie acest articol Oficial Media
Share