Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Discriminarea și manipularea, politici ale guvernării actuale

Despre găselnițele incompetenților….

Recunosc că nu am mai deschis un program de știri de vreo două luni. Noutățile mi le spun mama și prietenii. Un site de casă al ministerului mă informează despre deciziile ministrului, deci nu are rost să mă încarc negativ.
Am renunțat și să mai protestez împotriva imbecilității și incompetenței guvernanților pentru că am constatat cât de lași și servili sunt oamenii de la catedră. Indiferent ce li s-ar face nu sunt în stare să iasă din starea de sclavi pe plantație. Sunt singura categorie profesională care pupă mâna care îi biciuiește.

Guvernare pentru interes propriu

Până acum am luat poziție împotriva miniștrilor educației, unul mai incompetent decât altul. Acum a venit rândul președintelui. Cred că Băsescu, maestrul minciunilor și manipulărilor, un as în ale încălcării legii,  moare de invidie văzând ce face Johannis.
Măi întâi ne trimite forțat în vacanță două săptămâni pe motiv de pandemie. Să mori tu???
De fapt, erau reduceri la sejururile în Egipt și a dus-o pe doamna profesoară din dreapta să “vază” piramidele. Sigur că putea să o ducă astă vară, dar ținând cont de veniturile reduse, că are mulți copii, că donează mereu la acțiuni de caritate, fiecare bănuț contează. Așa că ce altă soluție decât să dai concediu forțat celorlalți 300000 de profesori, cât doamna admiră hieroglifele?

Bineînțeles că părinții ne-au acuzat pe noi, fraierii de la catedră. De ce ne-au acuzat? Uite-aşa pentru că pot. Noi eram de vină pentru vacanță, pentru că vrem bani fără muncă. Noi eram de vină că nu s-a trecut la on-line. Și pentru că avem droaie de cozi de topor, de fricoși care nu ridică privirea la șefi, ce să mai vorbim de glas, s-au găsit repede entuziaștii care să facă pe concediul lor, pe cheltuiala lor, fără a fi plătiți pentru ore în plus, cursuri on-line. Din vocație și grijă pentru elevii lor. Ei bine, eu zic că de frică. Nu știu de ce și de cine, dar asta este altă poveste.

Folow the money…

Două săptămâni trec repede și în ciuda mesajelor exclusiv apocaliptice privind pendemia, tot mai multe voci, inclusiv ale părinților care strigau la începutul vacanței “on-line”, cer revenirea la școală fizic.
Dar cum să faci asta tu, care ai dat vacanță pentru a face economii din salariile profesorilor și cheltuielile curente pentru școli? Cum să recunoști că miliardele din PNNR au intrat în conturile cui trebuia și nu unde trebuia? Cum să recunoști că ești un incapabil care susține o armată de incapabili? Trebuie să te gândești rapid la o soluție.
Și un întreprinzător eficient, care și-a luat 6 case din meditații și ciocolată nemțească vândută la negru, nu putea să nu găsească o soluție.
A anunțat-o aseară. (Mi-au arătat-o prietenii, pentru că dacă îl auzeam în direct aruncam televizorul pe geam.)
Vor porni școlile cu prezență fizic DOAR acolo unde sunt suficient de mulți profesori vaccinați.
Trebuie să recunosc că acest mucalit tăcut, are o minte diabolică. Ca să nu recunoască că nu mai au bani, că nu au soluții, au scos la înaintare vaccinarea. Clocesc asta de când au cerut școlilor să dea numărul de profesori vaccinați. Am crezut că este doar pentru statistică. Ei bine, nu! Au făcut din asta o armă pe care au pus-o în mâna părinților cu țeava îndreptată spre profesori.
O școală/grădiniță /creșă nu poate porni fizic decât cu un 60 % personal vaccinat.

Discriminarea ca politică manipulatoare

O găselniță mizerabilă. Care categorie profesională mai este astfel condiționată. Haideți să vedem de acum deschise doar instituțiile, magazinele, firmele care au minim 60% vaccinați.
Cum spunea o colegă
De ce numai numele meu să apară pe toate gardurile?
De ce eu să fiu arătată cu degetul și condamnată?
Eu nu sunt cetățean ca oricare altul?
Vreau și eu să știu dacă 60% din părinții copiilor sunt vaccinați.
Vreau să știu… Am acest drept exact ca oricare alt cetățean.
Trăim într-o țară în care nu mai există lege, nu mai există onoare, nu mai există decât impostură și incompetență ridicate la rang de președinte și guvernanți.
M-am săturat să fiu eu cea care răspunde pentru incompetența și nesimțirea guvernanților.
M-am săturat să fiu scut pentru niște oameni de nimic.
M-am săturat să îmi cer scuze pentru lucruri de care nu sunt vinovată.
M-am săturat spă fiu supusă discrinării ori de câte ori politicienii de la vârf au nevoie de manipularea maselor.
Vreau să fiu lăsată în pace să îmi fac meseria.
Vreau să mi se asigure condițiile optime pentru a educa eficient copiii.
Vreau să fiu cetățean cu drepturi depline și egale cu ale celorlalți cetățeni.
Dacă președintele nu poate fi garantul respectării acestor drepturi, dacă guvernanții sunt incapabili să o facă, să își dea demisia.
Au avut la dispoziție un an ca să convingă oamenii să se vaccineze. Îi acuz că au făcut deliberat o campanie negativă. Îi acuz de iresponsabilitate, de indolență, de atentat la viața cetățenilor pentru că toată campania lor de vaccinare a fost ineficientă.
Eu sunt un profesor responsabil din România și am dreptul la respect și la tratament egal cu ceilalți cetățeni ai țării.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">