Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Discurs halucinant al lui Dragnea la Târgoviște. Dureros PSD tăcea

Discurs halucinant al lui Dragnea la Târgoviște și o prezență ștearsă și speriată. Conferința de alegeri a conducerii organizației PSD Dâmbovița a fost presărată cu de toate, după chipul și asemănarea societății de azi. Nu că am avea pretenție la vreun partid cu pedigree, dar măcar ceva mai apropiat de politici și oameni.

Halucinant Dragnea Targoviste

Într-una din serile trecute un prieten îmi mărturisea că Cehov și Tolstoi nu mai sunt de actualitate în vremurile astea, pe când Caragiale a rămas nemuritor. La Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgoviște am regăsit și turmentați și bișnițari și pe coana Joițica si pe prostovanul de Trahanache. Nu au lipsit nici Farfuridi, nici Ghiță, nici Brânzovenescu.

Corlățean, iute la mânie, altminteri băiat bun

Tabloul are și câteva personaje care nu făceau parte din poveste, însă la o sută și ceva de ani se mai schimbă ceva pe ici-colea. Unul dintre ei ar fi Titus Corlățean, un individ elegant, cumpătat și tobă de carte, ceea ce contravine temei nuvelei PSD. Și da, ieri Dragnea a vorbit foarte mult despre Corlățean… cum că ce băiat dificil dar bun este și ce îi mai pregătește el într-un guvern 4. Sic! Plus nește foncții eoropene, cum ar spune Tache. Oare de ce a simțit să facă asta?

Mă gândesc și eu ce pișicher ești matale, nea Liviule, dacă atragi atenția către Titus Corlățean cu vorbe dulci și delicatețuri. Băiat școlit, cu bun simț, te cam deranjează prezența lui Corlățean la fel ca absența lui. Zic, doar! Că mai erau acolo 20 de vicepreședinți despre care nu ai spus nimic.

Doar ceva despre Rovana Plumb, cum ai luat-o de mână la alegeri și bla bla. Nimic, însă, despre Corneliu Ștefan, care a fost numit președinte executiv și care este baza în teritoriu. Asta e, ai sărit neică peste ierarhii că la ce tristețe și singurătate te apasă numai de politică nu-ți arde!

Supărat sunt, Doamne, supărat

Publicul PSD, peste 1500 de oameni necăjiți, surmenați și confuzi.  O primire fără nimic cald, fără niciun zâmbet real, o echipă lipsită de trăire, de extaz politic și partidic. În piața publică zeci de jandarmi, grupuri pesedediste antiprotestatari gata să agreseze pe oricine ar fi strigat ceva împotriva lui Dragnea.

O atmosferă ”jandarmeristă” la scară mai mică decât cea din 10 august. Păi de cine vă e frică măi, oameni buni, la ce creștere economică ați produs voi!? Probabil vă temeați să nu fi sufocat poporul cu atâtea școli, spitale și autostrăzi, iar ăștia să zică ”gata, că nu mai ținem pasul cu atâta opulență, ne stricăm!”.

Halucinant Dragnea Targoviste

Dragnea a distrus Partidul Social Democrat și toată lumea știe

Frați români, frați pesediști, distinși prieteni, de dimineață și până seara toate grupurile media vorbesc de coduri penale, de amnistii, de ordonanțe și complete de 3-5, de justiție breeee! 12 ore pe zi numai justiție se vorbește în massmedia în timp ce mor oamenii în spitale.

Ce treabă au românii de rând cu DNA și Kovesi, cu DIICOT si cu Parchetul General? Păi au aflat că astea sunt instituțiile care se ocupă de rechinii și mafioții de rang înalt, și-au dat seama și cei mai amărâți contribuabili că voi nu aveți nicio treabă cu țara asta, cu cei 18 milioane de români sau câți or mai fi rămas.

De câte ori vorbești de ele, onorabile prezident, te taxează atât cetățeanul de la televizor cât și primarul tău sau oricare membru PSD. Cum este să vezi că trei sferturi din partidul tău așteaptă să dispari, stimabile? Ai puțintică răbdare că o sa vezi!

Să trecem la cestiuni arzătoare

În antiteză cu ce am observat ca privitor aici, cu o zi înainte, Pro România – chiar dacă pe jumătate la număr- era un partid mai cu viață frate, ca la cumetrie. Deși nu aveau, săracii, nici apă plată, aveau inimă, bucurie și exaltare. Și acolo tot parlamentari, tot politicieni de rang înalt, fost ministru și fost premier, fost președinte de partid. Nu le-a dat doamna Dan nici măcar jumătate de jandarm.

Ponta și Țuțuianu au intrat printre oameni și i-au privit în ochi iar dupa speach-ul cu miez politic, pune-te frate pe îmbrățișări și pupăciuni de ziceai că e Valentine”s day. Speranță, nerv, adrenalină. Și mă întreb unde e trădarea? De ce toți exclușii și aoutodemișii au curaj să meargă printre oameni – Ponta, Țuțuianu, Neacșu, Bănicioiu și etțetera- iar Dragnea merge ascuns și îndurerat de zici că a fost zgornit de-acasă? Poate o fi pierdut scrisoarea!

El care a produs cea mai mare creștere economică de la Tutankamon încoa! Și mai departe, a depășit chiar Europa laolaltă cu SUA și Arabia Saudită. În 20-20 o să dispărem ca nație striviți de atâta bine. Deja, după ce te uiți la anumite televiziuni pesediste ești obligat să scoți capul pe geam să vezi dacă te afli în Zurich sau Vancouver. Te trezești abia când auzi la vecinul de la 2, maneaua la maxim, ca la Bădălău.

Coane Liviule, ce e ălă un bampir?

Nesusținut, nezâmbit, nepupat, huiduit da. Însă au avut grijă organizatorii să aducă baieți cu vuvuzele și să dea muzica la maxim. Ba chiar agresate câteva persoane și posibil cu lacrimogene în spray-ul de la vuvuzele -vuiește târgul- dar despre asta în altă nuvelă. Revenind la discurs, acesta ar fi trebuit -așa cum o spune titulatura întâlnirii-, să se îndrepte către alegerile organizației dâmbovițene, însă el a fost axat pe o prelegere anti-Iohannis. La fiecare două propoziții, ”Iohannis este de vină”. De parcă publicul din sală ar fi fost la Pristina sau Podgorița…

Păi cum vine asta neică? Tu care căștigi alegerile covărșitor și razi tot din temelie, tu care deți conducerea tuturor instituțiilor, tu care ai toți banii țării și tot programul de gospodărire și administrare, cum să vii să spui că e de vină Iohannis, când lui i-ai lăsat în dotare doar o pereche de schiuri vechi de Reghin!?

Vezi că minți? Minți așa cum respiri. Banii sunt la tine și la guvernul tău iar voi sunteți responsabili pentru tot ce se face sau nu se face în țara asta. N-ai vrut buget până în martie și te vaiți că nu a semnat Iohannis! N-ai vrut să dai alocații la copii și spui că nu a vrut Iohannis! Curat murdar, musio bampir!

Economia e sublimă, dar lipsește cu desăvârșire

Despre autostrăzi Dragnea a spus numai tâmpenii de genul ”alții fac circ, noi construim”, cu referire la protestul de 15 minute de la ora 15:00. ”Mă vedeți, sunt aici, lucrez”. Habar n-am ce lucra el si ce construiau ei, dar era o minciună ca în toți acești doi ani și jumătate. Senzația pe care o lăsa președintele social-democraților în toată gestica și discursul era aceea a unui om singur și păstrat acolo până își va da duhul. Nevoia cuiva care la rândul său are nevoie de structurile PSD.

De la începutul întâlnirii și până la finalul conferinței de presă totul a fost un delir. Se pare că e un delirium contagios încât nici consilierii săi nu-i mai pot crea un discurs coerent cu baze în sociologia comunicării, sau … nu vor. Singur și depășit de scena și strategia politică, Dragnea mai este acolo pentru că așa muribund, încă poate scoate castane. Un Nae Cațavencu autentic, care se tăvălește, își dă pumni și strigă ”săriți, mă omoară!”.

P.S. – Nu știm dacă din greșeală a apărut la microfon un domn sau a fost doar un moment umoristic programat de organizatori. Distinsul vorbitor nu-l cunoștea pe Dragnea și nu știa dacă e ministru ori ceva șef al cuiva. Apoi a mărturisit dâmbovițeanul în fața unei săli cu peste o mie de oameni, că s-a culcat cu Mircea Geaonă sau cu Băsescu – nici el nu mai știa: ”M-am culcat cu Geoană și m-am trezit cu Băsescu.”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin