Studiile Institutului Național de Statistică (INS) arătau că în 2019 una din patru căsătorii din România se finaliza printr-un divorț. Aceasta în condițiile în care la începutul anilor ’90 doar una din șase căsătorii se finaliza prin divorț. Pandemia a accentuat acest fenomen, astfel că în 2020
s-a înregistrat un divorț la fiecare 3,5 căsătorii. Practic, România a ajuns de la 16% rata divorțurilor în 1990 la 28,5% la finalul lui 2020. Plecând de la aceste premise, Divorce Journey lansează Academia Post-Divorț, prima școală de educație, susținere și dezvoltare personală pentru persoanele care au trecut printr-un divorț.
Raportatele INS arătau că în 2020, în România durata medie a unei căsătorii care se finalizează prin divorț era de doar 9,5 ani. În România, la finalul primului an de pandemie, se înregistra un divorț la fiecare 3,5 căsătorii. La polul opus, durata căsătoriilor care s-au finalizat cu divorț în Italia era de 24,6 ani, potrivit studiului internațional din 2017 „Marital Satisfaction, Sex, Age, Marriage Duration, Religion, Number of Children, Economic Status, Education and Collectivistic Values: Data from 33 Countries”.
„În 1990 se înregistra un divorț la fiecare șase căsătorii, iar la finalul anului 2020 una din 3,5 familii eșua. Practic, am ajuns de la o rată a divorțurilor de 16% la una de aproape 29%. Plecând de la aceste premise, Divorce Journey lansează Academia Post Divorț, prima școală de educație, susținere și dezvoltare personală pentru persoanele care au trecut printr-un divorț”, spune Dr. Gabriela Saulea, fondatoarea Divorce Journey.
În urmă cu un an, Domnica Petrovai, coordonatoarea Strategiei Naționale de Sănătate Mentală a Copilului și Adolescentului din România, anunța că „avem cea mai scăzută durată a relației de cuplu din Europa”. Oficialul explica acest fenomen ca un rezultat al experienței în familie și al celei din școală, „unde deseori ești sancționat, pedepsit fără să fii sprijinit să depui un efort punctual și înveți teama de eșec pe care o aplici și în relația de cuplu”.
„Investim ani mulți în educația profesională, dar pentru viața personală nu există o formă de educație formală. Învățăm despre relații copiind modelele parentale sau din contră, căutăm experiențe total opuse celor văzute în familie. Rezultatele arată că bazându-ne doar pe această formă de educație, am ajuns la o rată a divorțului crescută și la cea mai mică longevitate a căsniciilor din Europa”, afirmă Dr. Gabriela Saulea, fondatoarea Divorce Journey, singurul program de revenire după divorț din România.
Studenții Academiei Post-Divorț au acces la tehnici și exerciții de depășire a divorțului, de creștere a încrederii și deschiderii către relații sănătoase. Educația cuprinde informații despre psihologia cuplurilor, parenting după divorț, comunicarea cu copiii, precum și limbajele folosite de parteneri.
Alte subiecte din cadrul Academiei vizează creșterea respectului de sine, a iubirii și a stimei de sine în cazul persoanelor care au suferit pierderi ale acestora o dată cu divorțul.
„Aspectele teoretice și practice sunt menite să-i ajute pe studenții Academiei Post-Divorț să vindece trauma despărțirii, să pășească încrezători către noi relații și să aleagă în cunoștintă de cauză un nou partener și un nou stil de viață”, explică Dr. Gabriela Saulea.
Academia Post-Divorț este o școală online pe bază de abonament, la prețuri accesibile, similare celor de la sala de sport. La fel ca un abonament la sala de fitness, Academia Post-Divorț este un program ce poate fi parcurs pe termen lung, exact atât timp cât consideră fiecare participant că are beneficii din participare.
Structura Academei cuprinde patru elemente de bază: platforma de studiu, grupul privat de facebook, intâlnirile live și comunitatea.
a) Platforma pe care sunt urcate cursurile, seminariile, exercițiile, cărțile și materialele de studiu.
b) Grupul de Facebook este locul în care participanții se pot cunoaște, pot face networking, se pot conecta cu alți oameni ca ei.
c) Întâlnirile live pe Zoom si Facebook, în care se vor discuta subiecte pe o temă relevantă, anunțată în prealabil.
d) Comunitatea este una dintre cele mai importante componente ale Academiei.
Toate discuțiile din cadrul Academiei sunt private și pot fi accesate doar de ceilalți participanți.
Academia Post-Divorț își deschide porțile virtuale pe 26 ianuarie, ora 19.00, pe adresa de ZOOM https://divorcejourney.ro/academia-post-divort/
Despre companie: Divorce Journey are misiunea de a susține și a ghida persoanele care traversează un divorț cu informații și servicii specifice principalelor domenii ale vieții impactate de divorț: emoțional, parental, social sau juridic.
Jurnalist, scriitor, editor, terapeut
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
„Atmosfera sfârșitului unei domnii”: Gheorghe Piperea asupra moțiunii de cenzură împotriva lui von der Leyen
Furtună devastatoare în Sinaia: Vântul a smuls acoperișuri, a doborât copaci și a blocat traficul
Partidul AUR a fost amendat cu 25.000 de euro pentru nerespectarea datelor cu caracter personal
Un ciclon mediteranean ar putea lovi România și Bulgaria dupa data de 9 iulie
Sinteza zilei. Cele mai importante evenimente naționale și internaționale, 3 iulie 2025
Feribot scufundat în Bali, Indonezia. La bord se aflau 65 de persoane, 6 oameni au murit
SPIRITUALITATE
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Proverbe japoneze. Fără oameni simpli, nu există oameni mari
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
Cum te poate ajuta masajul feței și al gâtului în prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer
Tratamente complementare și remedii naturale în sprijinul celor care luptă cu cancerul
Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri
”O spun clar și ferm: toleranță zero pentru fraudarea concediilor medicale!”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
“Fermierii au dreptul să fie parteneri egali, nu să fie simpli executanți ai unor directive europene!”
Sadova Veche devine gazda unei experiențe gastronomice autentice, cu un producător susținut de „Produs în Banat”
Tentativă de fraudă online în numele Societății de Transport Public Timișoara