14/06/2021

DN 7A ce leagă VALEA JIULUI de alte zone ale țării reprezintă un adevărat pericol pentru cei care-l traversează

În curând, lucrările de modernizare a  drumul Național 7 A care leagă județul Hunedoara de Vâlcea, vor fi scoase la licitație.

Curtea de Apel Craiova a pronunțat, săptămâna trecută, soluția. în cadrul procesului  dintre cei de la Straco și DRDP Craiova, pentru că, a respins recursul celor de la STRACO împotriva sentinței pronunțată de tribunal care dădea dreptate companiei de drumuri. Hotărârea Curții de Apel Craiova este definitivă. În aceste condiții, Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere poate scoate, din nou la licitație, DN7A. Hunedorenii  își doresc și ei, deschiderea Văii Jiului către zona de est a țării. Consilierul local Francisc Geschner a înaintat o petiție  ministrului Cătălin Drulă, prin care, aduce la cunoștința opiniei publice, că va strânge semnături, ce vor fi înaintate către instanță, pentru acordarea unor despăgubiri celor care tranzitează zona. Totodată, acesta îl invită pe ” cel mai bun ministru al transporturilor” să facă o mică excursie în această mirifică zonă, dar cu o mașină 4X4.

”Mă adresez cu respectul cuvenit, domniei voastre și cu sinceritate vă spun că apreciez programul ambițios de investiții privind construcția de autostrăzi și drumuri expres, din acest mandat . Sper să fie dus la bun sfârșit și aș vrea să vă acord la final, calificativul de CEL MAI BUN MINISTRU AL TRANSPORTURILOR , din perioada postdecembristă. Nu mă interesează culoarea politică a ministrului, dacă se dovedește a fi un bun profesionist , necorupt și își iubește țara, sunt convins că va avea stima mea și respectul românilor.

Domnule Ministru, Sunt un cetățean responsabil din Petroșani și mă interesează oamenii, dezvoltarea orașului și a zonei unde locuiesc. Vaăsupun atenției starea deplorabilă al DN 7A , ce leagă Valea Jiului de Valea Oltului, ce intersectează DN 67C în zona Obarsia Lotrului , deci deschide Valea Jiului spre est, sud , sau chiar nord spre centrul Transilvaniei. Aceasta șosea națională se află într-o stare de nedescris, plină de gropi , pe care nu le poți ocoli, este foarte circulată de turiști, dar impracticabilă de către mijloacele de transport în comun. Vă rog insistent, luați măsuri urgente, măcar in vederea astupării gropilor cu pietris, montarea parapeților de siguranță pe margini, pentru a evita eventualele accidente, care ar putea fi tragice. Ulterior, propun reabilitarea acestei șosele naționale, conform standardelor în vigoare. Cunosc istoria acestei șosele, nu este prima oară cand sesizez organele abilitate.
De data asta, îmi rezerv dreptul de a strânge semnături și a mă adresa instanței, pentru ca pagubele produse mașinilor, care circulă pe acest drum sunt numeroase și foarte costisitoare. Agenții economici din zonă suferă pierderi mari din cauza acestui drum. Sunt sigur că vor semna oameni din diferite clase sociale din toate clasele politice, inclusiv cei din partidul din care faceți parte, pentru că răbdarea tuturor a ajuns la final !!! Cu respect vă invit să facem o mică excursie pe acest drum național, cu recomandarea, să veniți cu o mașina 4×4, mai rezistentă, pentru că alte mașini ar suferi avarii semnificative”, a ținut să scrie ing.Francisc Gerschner, consilier local -Petroșani.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share