Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

DNA: Administratorul Public al comunei Vulcana- Pandele, detinator al unui cotidian online, este suspectat de santaj

 

bog sim

Administratorul Public al comunei Vulcana- Pandele, detinator al unui cotidian online, este suspectat de santaj in relatia cu mai multe unitati scolare din Dambovita. Bogdan Simion, detinatorul cotidianului online DAMBOVITANEWS.RO este acuzat de santaj, abuz in serviciu si infractiuni asimilate celor de coruptie.

 

Update 20.01.2016, 9:15: Cele doua persoane retinute in urma perchezitiilor efectuate ieri, vor fi conduse la parchet cu propunere de arestare preventiva, anunta IPJ Dambovita

Update 19.01.2016, 22.00: Principalul banuit de santaj, abuz in serviciu si infractiuni conexe la acte de coruptie a fos condus pentru audieri la Parchetul de pe langa Judecatoria Targoviste si urmeaza sa fie retinut pentru 24 de ore, ne informeaza IPJ Dambovita

Peste 100 de politisti si mascati au luat la verificat sediul Primariei Vulcana Pandele si domiciliul administratorului public, Bogdan Simion. Simultam au avut loc perchezitii si la Inspectoratul Scolar Dambovita. Procurorul care se ocupa de acest caz, Adrian Ghirdoveanu, a facut dezvaluiri despre modul in  care Bogdan Simion practica santajul si abuzul in serviciu pentru a obtine contracte de deratizare in zeci de unitati scolare dambovitene, scrie tvpartener.ro. Urmariți un material video semnat tvpartener.ro

 

Update 19.o1.2016,  16.30: 

Vecinii spun ca il banuiau de lucruri ilegale.

“Cu deratizarea, santaja institutiile, scolile, pe unde se ducea”, spune un vecin. “Santaja personalul din primarie, ii ameninta ca daca sufla ceva ii da afara din primarie”

“Tare si mare! A schimbat vreo 3 primari el. Cu firma de deratizare, cu aia santaja”, afirma alt vecin.

Reprezentantii inspectoratului scolar Dambovita confirma ca angajatul primariei depunea diverse reclamatii ca sa-i determine pe directorii de scoli sa incheie contracte de deratizare cu firma propusa de el.

Profesor Sorin Io, inspector scolar general ISJ Dambovita: “In aceasta dimineata au fost verificate si ridicate niste documente care vizeaza corespondenta intre inspectoratul scolar si site-ul de stiri. Acest site facea destul de multe reclamatii la noi, la inspectoratul scolar.”, scrie stirileprotv.ro

Administratorul Public dintr-o localitate damboviteana, detinator al unui cotidian online, este suspectat de santaj in relatia cu mai multe unitati scolare din Dambovita.

DNA informeaza ca este suspectat atat de santaj cat si de ultraj, abuz in serviciu si alte infractiuni, administratorul public folosindu-si influenta atat ca reprezentant al primariei cat si ca proprietar al unei publicatii online. In acelasi dosar, alaturi de el mai sunt cercetate doua angajate. 26 de oameni vor fi dusi cu mandat la audieri.

Suspectul, proprietar si al unei firme de deratizare, este acuzat ca incerca sa incheie contracte de prestari-servicii de deratizare, prin santaj, cu diverse institutii si unitati de invatamant din judetul Dambovita.

La aceasta ora procurorii si politistii fac perchezitii la doua institutii publice, printre care si ISJ Dambovita.

Intr-un comunicat de presa de la Inspectortatul de Politie Judetean Dambovita, sa arata ca in aceasta dimineata au loc percheziţii la persoane bănuite de şantaj, abuz în serviciu şi infracţiuni conexe actelor de corupţie 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte efectuează cercetări într-un dosar penal ce are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de şantaj, abuz în serviciu şi infracţiuni conexe faptelor de corupţie.

Astfel, în această dimineată, sunt efectuate 7 percheziţii pe raza judeţului Dâmboviţa, dintre care 2 la instituţii publice şi 5 la domiciliile unor  persoane fizice.

Vor fi puse în executare 26 de mandate de aducere.

La activităţi, participă şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

VIDEO STIRI PROTV

Distribuie acest articol Oficial Media
Share