Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Doctorul Cornel Petreanu, cercetat în dosarul şpăgii de la Institutul „Marius Nasta” a murit într-un accident bizar

Medicul Cornel Petreanu, care fusese plasat sub control judiciar după ancheta privind mita de la Institutul „Marius Nasta”, a murit, duminică, într-un accident bizar, pe DN 1.

Chirurgul, în vârstă de 48 de ani a murit pe loc după ce s-a izbit de piciorul unui pod de cale ferată, pe DN1, la ieșirea din Otopeni.

Potrivit anchetatorilor, nu există urme de frânare, iar acul vitezometrului s-a oprit la 120 km/h, motiv pentru care este luată în calcul ipoteza sinuciderii. Momentul impactului a fost filmat de o cameră de supraveghere montată în apropiere. Pe imagini se vede cum maşina condusă de doctorul Cornel Petreanu iese de pe carosabil şi se îndreaptă direct spre piciorul podului, fără ca şoferul să pună frână.

Ultimele cuvinte ale medicului pe care i le-a spus soției:

Înainte de impactul mortal, medicul a mers la biserică, alături de soția sa gravidă, însă a plecat brusc și i-a spus acesteia că revine în 15 minute.

Doctorul Cornel Petreanu, cercetat în dosarul şpăgii de la Institutul „Marius Nasta”

Doctorul Cornel Petreanu a fost reţinut pentru 24 de ore, în urma unor percheziţii, iar ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile. Acasă la doctorul Petreanu, anchetatorii au găsit suma de 50.000 de euro.

În cazul doctorului Cornel Petreanu s-a instituit măsura sechestrului constând în indisponibilizarea bunurilor mobile sau imobile și poprirea sumelor aflate în conturile bancare, până la concurența sumelor de:

    • 2.355.913 lei
    • 74.943 euro
    • 21.300 dolari
    • 2.120 franci elvețieni
    • 100 lire sterline.

Cornel Petreanu era anchetat de DNA. Managerul Institutului „Marius Nasta”, din Capitală, Beatrice Mahler a fost cea care l-a denunțat, despre care se spune că ar fi ajuns în funcție datorită relației extrem de stranse cu fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog. 

După un an în care a fost manager interimar (2017-2018), Beatrice Mahler a preluat funcția de manager al Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, devenind în timpul pandemiei o voce autorizată în domeniu.

Cornel Petreanu era unul dintre cei mai cunoscuţi medici în chirurgia toracică din România şi profesor la Universitatea de Medicină şi Farmacie. Pe 20 septembrie, a fost ridicat de procurorii DNA în urma unor acuzaţii extrem de grave.

„Au fost ședințe repetate de-a lungul timpului cu întreg personalul din institut. Ei nu au confirmat niciodată, în fața mea, că se supun unor astfel de acțiuni. Niciun coleg nu a făcut o sesizare scrisă împotriva unui alt coleg. Nu este o informare făcută doar în acest an și înainte de 2020 ședințele au fost repetate. A fost o infracțiune care nu este compatibilă cu profesia de medic. Medicina este o profesie nobilă”, a mai spus Mahler. Aceasta a mai explicat că salariul unui medic este de aproape 15.000 de lei, în Institutul „Marius Nasta”.

Familia şi apropiaţii medicului, în stare de şoc. „Soţia lui este însărcinată”

„Am fost chemat pentru că a avut loc un accident şi atât. Îmi pare rău şi mie. Un om bun, Dumnezeu a luat un om bun”, spune cumnatul lui Cornel Petreanu.

„Eu cred că a fost un gest disperat, aşa mă gândesc, că era o persoană extrem de echilibrată, iar faptul că dimineaţă intră nu pare deloc… mda. Toată lumea, colegi de-ai lui, cu toţii am rămas efectiv şocaţi de o asfel de veste”, a mărturisit Irina Strâmbu, medic Spitalul „Marius Nasta”.

„Pe mine mă miră lucrul acesta. Deci, soţia lui este însărcinată. Să fi făcut o depresie atât de severă încât să nu mai pună în balanţă bune cu rele… Nu ştiu ce să zic”, spune Gilda Popescu, medic Spitalul „Marius Nasta”.

 

antena3.ro

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin