Doi bărbați, bănuiți de furt, reținuți de polițiștii din Moreni

 La data de 10 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște, în urma cercetărilor efectute sub coodonarea procurorului de caz, au reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, doi bărbați în vârstă de 37 și 18 ani, cercetați într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Aceștia sunt bănuiți că, în noaptea de 1 spre 2 februarie a.c., ar fi pătruns prin efracție într-o societate comercială, din localitatea Dărmănești, de unde ar fi sustras mai multe scule electrice, fiind creat un prejudiciu de aproximativ 5.000 de lei.

Totodată, pe parcursul zilei de ieri, polițiștii au efectuat trei percheziții domiciliare. În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și indisponibilizat bunurile sustrase, acestea fiind predate persoanei vătămate.

Pe parcursul acestei zile, cei doi bărbați vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Moreni pentru dispunerea unor măsuri preventive.

 Polițiștii dâmbovițeni continuă acțiunile pentru siguranța cetățenilor

 Pe parcursul zilei de ieri, 10 februarie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat acțiunile organizate pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, menținerea ordinii și liniștii publice și verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, în cadrul celor 14 acțiuni organizate pentru verificarea modului în care sunt respectate normele impuse în contextul epidemiologic generat de virusul Sars-CoV-2, au fost verificate 94 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 88 de restaurante/terase/fastfood-uri și 19 operatori autorizați/ transportatori de persoane.

Totodată, polițiștii au avut în vedere și modul în care se respectă măsurile de protecție în mijloacele de transport persoane, fiind controlate 214 astfel de autovehicule.

De asemenea, pentru neportul măștii de protecție, polițiștii dâmbovițeni au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale.

Polițiștii continuă acțiunile organizate pe raza întregului județ, în sistem integrat, alături de celelalte structuri teritoriale ale M.A.I., pentru siguranța cetățenilor.

 Un bărbat de 38 de ani, cercetat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

La data de 10 februarie a.c., în urma unei sesizări, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu efective de la Secția nr. 1 Poliție Rurală Târgoviște, s-au deplasat în localitatea Perșinari, unde au constatat că un bărbat în vârstă de 38 de ani, administratorul unei societăți comerciale, ar fi desfășurat activități de extragere a agregatelor minerale din albia râului Dâmbovița, fără a deține autorizație de gospodărire a apelor.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de exploatarea fără autorizație de gospodărire a apelor, faptă prevăzută de Legea nr. 107/1996, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție prin unitatea de parchet competentă.

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share