Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Domnule Cîmpeanu lăsați profesorii să își vadă de treabă pentru că ei știu ce au de făcut. Dumneavoastră știți?

De când cu pandemia m-am cam abținut să abordez subiectul. Îl cred la fel de alunecos ca politica și la fel de periculos ca nisipurile mișcătoare.

Pandemia și nebunia…

Nu am spus dacă am crezut sau nu în existența virusului. Nu am comentat teoriile conspiraționiste. Nu am confirmat sau infirmat teoriile alarmiste. Nu am comentat vaccinul. Nu i-am aprobat sau înfierat pe cei care cred în vaccin. Nu i-am aprobat sau înfierat pe cei care nu cred în vaccin. Nu mi-am pus la status nici că mă vaccinez, nici că nu mă vaccinez.

Cred cu tărie că vaccinarea e un act medical care ține de sănătatea mea. Iar aceasta, conform constituției și oricăror legi medicale, este confidențială.

Faptul că șefii de stat, inclusiv KWJ, s-au vaccinat mă lasă rece. ( Aș zice și nemuritoare, dar nu vreau să fiu acuzată de plagiat).

Aș avea muuuulte de spus, dar acum am altele mai importante de analizat.

Ministru nou, obiceiuri vechi

In decembrie, în plină pandemie, cu 15.000 de cazuri pe zi am avut alegeri și poporul român în marea sa înțelepciune a votat…incompetența. Ne-am ales cu un Parlament vai mama lui și un guvern pe măsură. Deși mă afectează activitatea întregului guvern, mă interesează ministrul meu. După Anisie, Sorin Cîmpeanu mi s-a părut parfum. (Desigur nu Dior. Așa un Yves Rocher). A primit o bulină roșie când a spus ca are demisia pregătită dacă nu primește banii de care are nevoie școala. I-am luat-o când a spus că profesorii au salarii suficient de mari (să mori tu dom’ministru?)

Dar cum sunt într-o perioadă demnă de Spitalul 9, n-am mai deschis televizorul decât pe posturile de “entertainment”, așa că m-am calmat relativ repede. Joi Facebook mi-a amintit de debutul ministresei Anisie (cel cu ascultatul pe la uși) dar n-am avut timp de amintiri… nici de actualități. Dar tot am prins din zbor decizia de a scoate oribilenia de scenariu galben a lui Anisie și a-i da o formă cât de cât logică. Și i-am iertat niște păcate.

N-a ținut mult! Doar până ieri când prietenii mi-au trimis declarațiile noului ministru. Frate!!! Ăștia chiar toți își dau cu stângul în dreptul?

La un post de televiziune, cititoarea de prompter l-a întrebat, ce altceva, decât câți profesori se vaccinează.

Și ce să vezi?

Profesorii vinovații de seviciu, indiferent de problemele societății

Aoleu! Aoleu!(a se citi franțuzește)

“Numai” 48%

Aoleu! Aoleu!(a se citi franțuzește)

Prompterița aproape leșină. Copii în pericol! Profesorii vinovați de morții ce vor să fie! Profesorii declanșează “Apocalipsa acum!”. Părinții se tem pentru sănătatea copiilor, a lor și a bunicilor. Să se vaccineze toți profesorii. Să nu li se permită accesul în școală până nu fac dovada că sunt vaccinați. Speriat ca de bombe ministrul a luat o poziție de Henryk al VIII-lea și a spus că așa trebuie! Am explodat instantaneu!!! Cum adică? În baza a ce?

Dar poate am niște boli cronice incompatibile cu vaccinul. Poate sunt alergică la unul din componente. Poate am deja anticorpi pentru că am fost bolnavă. Poate nu vreau. Poate mi-e frică.

Este dreptul meu uman și constituțional să iau decizii în legătură cu sănătatea mea. Cine îi dă voie ministrului să se joace de-a Dumnezeu? Dar părinților? Dar jurnaliștilor care susțin același lucru? Dar influencerilor care fac pe atotștiutorii?

Declarația, cum era firesc, a declanșat reacții ale profesorilor, dar și o avalanșă de acuze ale părinților, un val de ură ca un tsunami.

Câțiva colegi au declarat că de bun simț ar fi să fie vaccinați și elevii.

Și au sărit unii părinți ca arși. Nu vor. Pentru copiii lor hotărăsc doar ei. Cum așa? De ce profesorii da și elevii ba? De ce profesorii da și părinții ba? De ce profesorii da și bunicii ba?

DE CE DUBLA MĂSURĂ?

Asta merităm? Doar ură si dispreț?

Copiii pot lua virusul din mijloacele de transport, din magazine când cumpără chipsuri di le mănâncă fără să se spele pe mâini(de par examplu), de la părinții care merg la serviciu, de la bunicii care umblă de colo colo cu masca sub bărbie sau din nas, de la iubiții/iubitele cu care se sărută în parc…. Sau credeți că doar profesorii sunt purtători?

Eu sunt o femeie destul de rațională, am trecut prin multe, dar când mi-am văzut și auzit ministrul aruncându-ne în gura societății, am simțit un fior pe care cred că l-a simțit Daniel privind groapa cu lei.

Și mai este un aspect care din cauza emoției provocate de frică de boală a trecut neobservată. Ministrul, stând ca un pașă în serai, a spus că numărul profesorilor care se vor vaccina va crește pentru că vom fi convinși. A scăpat porumbelul și a tăcut subit. Cum vor fi convinși? Prin ce metode? Prompterița s-a făcut că nu aude și a revenit diafan la profesorii care amenință siguranța națională, sănătatea neamului și supraviețuirea nației.

Și în timp ce bugetarii se ceartă între ei pe cine merită măriri de salarii, în timp ce părinții și profesorii intră într-un război fără noimă, “guvernul meu” îngheață salarii, taie sporuri, mărește prețuri, taxe și impozite și….acordă spor de 30% pentru risc Covid….angajaților din Prefecturi. Beton!!!

Aceeași dublă măsură și aceeași manipulare josnică. Și noi, aceiași fraieri de 31 de ani încoace.

Sfaturi pentru ministru

Domnule ministru, lăsați profesorii să își facă treaba la catedră, iar dvs faceți-o pe a dvs. Treaba dvs este să vă asigurați că avem toate condițiile pentru o educație de calitate. Treaba dvs este să vă asigurați că suntem plătiți așa cum se cuvine. Treaba dvs este să vă asigurați că atunci când mă veți plăti după performanță, am toate condițiile pentru a face performanță. Treaba dvs este să îmi respectați drepturile, mie, ale elevilor și ale tuturor celor implicați în educație.

Cred că este timpul să revenim cu picioarele pe pământ. Lăsați discuțiile sterile și inutile despre vaccin. Fiecare om are dreptul la confidențialitatea datelor personale. În școli se vor face teste rapide. Vom avea o imagine aproape de real a situației în care ne aflăm. Până atunci lăsați profesorii să își vadă de treabă. Și priviți spre guvern. Este jumătatea lui ianuarie și nu avem buget. La o lună de la investire ei încă mai împart ciolanul. Aceasta este adevărata amenințare.

În rest…vorba lui Mircea Badea. Trăim în România..

Distribuie acest articol Oficial Media
Share