Autoritatea de Management pentru Programul Educație și Ocupare 2021-2027 din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat rezultatele etapei de evaluare tehnică și financiară calitativă (ETFC) pentru proiectele depuse în cadrul apelului Primul student din familie, lansat în cadrul Programului Operațional Educație și Ocupare. Între proiectele aprobate pentru finanțare se află și două proiecte ale Universității de Vest din Timișoara, cumulând un buget de aproape 16 milioane de lei.
Autoritatea de Management pentru Programul Educație și Ocupare 2021-2027 din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat rezultatele etapei de evaluare tehnică și financiară calitativă (ETFC) pentru proiectele depuse în cadrul Programului Operațional Educație și Ocupare. Între proiectele aprobate pentru finanțare se află și două proiecte ale Universității de Vest din Timișoara, cumulând un buget de aproape 16 milioane de lei.
Prin specificul lor, cele două proiecte se adresează studenților și elevilor proveniți din familii cu nivel educațional scăzut, fiind prevăzută acordarea de burse sociale și adoptarea de măsuri de incluziune pentru cei cu dizabilități, dar și asistența educațională pentru elevii de etnie romă.
În primul proiect, „Be the first, become your best!”, liderul de parteneriat este Universitatea de Vest din Timișoara, iar parteneri de proiect sunt Colegiul Național „Mircea Eliade” din Reșița și Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă, cu un grup țintă de 181 elevi și 200 studenți. Bugetul total este de 7.948.379,18 lei, din care 6.756.122,30 lei contribuție UE, 1.033.289,30 lei contribuție a Guvernului României și 158.967,58 lei contribuție proprie a UVT.
Pentru al doilea proiect, „Educație pentru Viitorul tău Academic-EVA”, UVT este tot lider de parteneriat, iar partenerii de proiect sunt Colegiul Național Pedagogic Odobleja–Drobeta Turnu Severin și Liceul Teoretic Cujmir , cu un grup țintă de 181 elevi și 200 studenți. Bugetul total este de 7.941.414,27 lei, din care 6.750.202,13 lei contribuție UE, 1.032.383,86 lei contribuție a Guvernului României și 158.828,28 lei contribuție proprie a UVT.
Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Cele două proiecte depuse de UVT și calificate pentru finanțare prin Programul Operațional Educație și Ocupare prevăd implementarea de măsuri de tip „punte” în vederea facilitării tranziției la studiile universitare pentru elevi, începând cu clasa a XI-a, dar și măsuri de prevenire și combatere a abandonului universitar în rândul studenților proveniți din medii și grupuri dezavantajate. De asemenea, se vor adopta măsuri dedicate accesibilizării instituțiilor de învățământ, inclusiv prin achiziția de echipamente IT și dezvoltarea de instrumente specifice proceselor educaționale care includ studenți cu dizabilități.”
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Marea Britanie vrea să mute în România zeci de migranți blocați pe o insulă secretă a Regatului Unit și a SUA
Trei femei au delapidat circa 4.000.000 de lei de la Teatrul Bulandra din București
Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la New York după ce pilotul a murit în timpul zborului
Diana Șoșoacă este scoasă din cursa pentru alegerile prezidențiale. CCR i-a respins candidatura la Președinția României
Piperea: 1500 de lire au primit părinții pentru a-și testa copiii cu vaccinul Moderna
Polițiștii criminaliști au descins din nou la Spitalul Pantelimon. Au fost ridicate toate telefoanele mobile ale medicilor de la ATI
LIFE STYLE
Povestea unui medic care s-a vindecat de cancer. Legătura dintre cancer și stres
Doi medici vorbesc despre tratarea cancerului cu Zeolit – Un mineral cu o formulă unică de eliminare a metalelor grele din organism
Întrebări pe care să le adresezi copilului tău în loc de ”Cum a fost la școală?”
Bărbații amabili și carismatici în public, agresivi si duri cu familia
Când corpul ne vorbește prin durere sau diverse afecțiuni ne trimite mesaje din subconștient
DESTINATII
Festivalul Tocanului la Novaci
Ziua națională a gestronomiei și vinului românesc
Peştera Ialomiţei trece la programul de iarnă din 1 octombrie 2024
România și-a stabilit strategia pentru dezvoltarea turismului
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Primul Institut de Menopauză, Andropauză și Longevitate se lansează pe 21 octombrie
Ai un somn agitat în ultima vreme? Află acum ce poți face pentru a dormi relaxat
Cum s-a vindecat de cancer o femeie din Cluj-Napoca. Tratamentul care i-a salvat viața
”Depistează.Tratează.Vindecă. Învinge cancerul de sân, pas cu pas!”
”Împreună putem găsi soluții și promova bune practici, astfel încât bătrânețea să fie frumoasă!”
La sfârșitul anului 2020, existau 7,8 milioane de femei în viață care au fost diagnosticate cu cancer la sân
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
MILITARII CHEAMĂ SOCIETATEA CIVILĂ LA PROTEST CHIAR DE ZIUA ARMATEI!
Sănătoși în mod E.G.A.L.
CROSUL VIITORILOR CAMPIONI