Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Drama unei femei abuzate de soț și care și-a îngropat doi fii. Tina Turner – ”Am avut o viață groaznică”

Cunoscută pentru puterea și rezistența ei de-a lungul vieții, într-un interviu pentru New York Times în 2019: „Nu vreau neapărat să fiu o persoană „puternică”. Am avut o viață groaznică, a spus Tina Turner, dar pur și simplu am continuat.”

Tina Turner - ”Am avut o viață groaznică” - oficialmedia.com Oficial Media

Tina Turner a continuat mereu

Și în ceea ce trebuie să fi fost unul dintre ultimele ei interviuri înainte de a muri, ea a spus pentrU The Guardian exact cum a vrut să fie amintită – ca Regina Rock ‘n’ Roll. „O femeie care le-a arătat altor femei că este în regulă să lupte pentru succes în propriile lor condiții, bune sau rele, oricare ar fi acetea.”

„Uite ce am făcut în această viață, cu acest corp”, a spus Tina Turner, într-un documentar lansat despre viața ei în 2021. „Sunt o fată simplă dintr-un câmp de bumbac care s-a ridicat peste condiția a ceea ce am primit ca educație”

Viața Tinei Turner a fost o poveste a traumei și a triumfului – ea a fost vedeta cunoscută pentru spectacolele ei energice pe scenă și pentru vocea ei incomparabilă plină de suflet, răgușită, care a depășit mai multe lupte personale și profesionale pentru a deveni Regina Rock ‘n’ Roll.

Tina Turner – ”Am avut o viață groaznică”

După moartea ei la vârsta de 83 de ani, s-au adus omagii cum se cuvine unei „legende”, unei „icoane” și unei „forțe remarcabile a naturii”, de la alte staruri ale muzicii la Casa Albă, cu clipuri cu cele mai mari hituri ale ei – inclusiv Proud. Mary, Nutbush City Limits, The Best, We Don’t Need Another Hero, and What’s Love Got To Do With It.

Ea a fost prima femeie care a apărut pe coperta revistei Rolling Stone și a batut record după record – deținând anterior recordul mondial Guinness pentru cea mai mare audiență plătită pentru un interpret solo, atrăgând o audiență de 180.000 de spectatori pentru concertul de pe Stadionul Maracana din Rio de Janeiro. , Brazilia, în 1988.

Și ea a inspirat, de asemenea, un musical premiat bazat pe viața ei incredibilă – povestea vedetei care a obținut un succes stratosferic, inclusiv vânzări de peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume, după ce a depășit drama conjugală cu Ike, ani de abuz atât din partea tatălui ei și respingerea celor care i-au spus că nu poate face carieră ca vedetă solo.

S-a căsătorit la numai 16 ani

Tina Turner pe numele de naștere Anna Mae Bullock a văzut lumina zilei în Nutbush, Tennessee, la 26 noiembrie 1939, fiica Zelmei Priscilla și a lui Floyd Richard Bullock. La vârsta de 11 ani, s-a mutat să locuiască cu bunica ei, după ce mama ei a părăsit relația abuzivă cu tatăl ei. O dramă care se va repeta și în viața Tinei și pe care avea să o îndure alături de celebrul Ike Turner.

La 16 ani, ea s-a alăturat mamei și surorii ei Alline în orașul St Louis din Missouri, unde și-a întâlnit pentru prima dată viitorul soț. În același an, Tina Turner a născut primul lor copil, Ronnie, iar cuplul s-a căsătorit în Tijuana, Mexic, în 1962. Ronnie a fost al doilea copil; primul ei fiu, Craig Raymond Turner, fiind din relația cu saxofonistul de la Kings Of Rhythm, Raymond Hill. Ea a adoptat, de asemenea, doi dintre fiii lui Ike dintr-o relație anterioară, Ike Jr și Michael Turner.

The Ike And Tina Turner Revue a produs un șir de hituri R&B, inclusiv A Fool In Love și It’s Gonna Work Out Fine, dar lansarea River Deep – Mountain High în 1966 a văzut popularitatea lor crescând în întreaga lume. Lansarea a fost urmată de un turneu în Marea Britanie cu The Rolling Stones ca act de sprijin al trupei.

Cântece precum Come Together, Honky Tonk Woman și Proud Mary au contribuit la consolidarea statutului lor, acesta din urmă câștigându-i un Grammy în 1972.

În culise, Turner îndura abuzul din partea soțului ei

Ea a rămas cu el până în 1976, dar mai târziu a dezvăluit că a încercat să se sinucidă în timpul relației lor. „Pur și simplu nu am mai suportat”, a scris ea în memoriile din 2018, despre momentul în care nu a mai suportat suferința.

L-a cunoscut pe producătorul muzical Erwin Bach în anii 1980, iar perechea s-a căsătorit ani mai târziu pe malul lacului Zurich din Elveția, unde locuiau. În 2013, Bach i-a salvat viața donându-i unul dintre rinichii săi, a dezvăluit ea în memoriile sale din 2018.

Agonie și extaz și iar agonie

Suferința mare a venit și la moartea celor doi copii. Se pare că a avut două preinfarcturi miocardice. S-a confruntat cu dureri de inimă în 2018, când fiul ei cel mare, Craig, s-a sinucis, și din nou în 2022, când al doilea fiu al ei, Ronnie, a murit de cancer.

Lucrările solo ale Tinei Turner includ 10 albume de studio, două albume live, două coloane sonore și cinci compilații, care împreună au vândut peste 100 de milioane de discuri. Pe lângă muzica ei, Turner a jucat și în filme precum Tommy în 1975, Mad Max Beyond Thunderdome în 1985 și Last Action Hero în 1993.

Angela Basset nominalizată la Oscar pentru rolul Tina Turner

„Imaginați-vă o fată de culoare din Nutbush, Tennessee, care a întruchipat mai mult talent decât micul ei oraș ar fi putut visa vreodată”, a spus Angela Bassett interpreta personajului Tina Turner la ceremonia Hall Of Fame. „Imaginați-vă aceeași fată trecând peste orice barieră pentru a face într-o zi istorie.

„Oamenii încă îmi spun cât de mult a însemnat Tina pentru ei. Știu exact ce înseamnă, pentru că ea a însemnat atât de mult și mai mult pentru mine. Și eu sunt unul dintre acei oameni binecuvântați de darul remarcabil al Tinei de a inspira alți oameni.” Angela Bassett, actrița care a interpretat-o pe Tina Turner în filmul din 1993 What’s Love Got To Do With It, cât și Laurence Fishburne, care l-a interpretat pe Ike, au fost nominalizați la Oscar pentru interpretarea lor.

MAJOR LAZER ȘI ANNE-MARIE VIN ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA UNTOLD

Bibliografie și surse inspirate wikipedia
Distribuie acest articol Oficial Media
Share