Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Drumul Expres Găești-Târgoviște-Ploiești: stadiul proiectului

Ionuț Săvoiu, vicepreședinte PSD Dâmbovița și candidat pentru funcția de consilier județean, aduce în atenția publică, ultimele demersuri făcute la nivel național, pentru drumurile din județul Dâmbovița și adresează câteva întrebări, premierului Ludovic Orban, cu privire la procedurile care se amână de la o zi la alta.

Declarații pe larg din conferința de presă:

”Suntem în fază de evaluare pentru DN 71 Bâldana – Târgoviște, iar sectorul de drum, Târgoviște-Sinaia este anulat. Practic procedura nu se derulează în acest moment. Am trei întrebări pentru Ludovic Orban:

  • Care este motivația reală care stă în spatele acestei anulări?
  • Când se reia procedura pe Târgoviște-Sinaia, pentru că și cetățenii din nordul județului merită să meargă pe o Infrastructură rutieră renovată.
  • Ce se întâmplă dacă întârzierea derulării acestei proceduri de achiziție publică, pentru Târgoviște-Sinaia, va genera o întârziere a Podului de la intrarea în Pucioasa înspre Târgoviște, și de la ieșire din Pucioasa spre Fieni
  • Când se va relua procedura?
  • Aștept răspunsuri într-un termen cât mai scurt.

După 27 septembrie, când domnul Corneliu Ștefan va fi președinte, la Consiliul Județean Dâmbovița, o să urmărim cu foarte mare atenție și vom adresa permanent întrebări pentru a crește nivelul de concentrare pe aceste obiective de investiții.

Drumul Expres Găești- Târgoviște – Ploiești

După 2 ani și mai bine de 5 ani de când a fost pus ca subiect, de guvernarea PSD, a Master Planului de transport al României, despre investiția drumului Expres Găești- Târgoviște- Ploiești, am asistat la contractarea studiului de fezabilitate. Legat de acest subiect, menționăm:
În caietul de sarcini, în documentația de atribuire a fost prezentat un traseu care pleacă din Găești (din Ionești -Autostradă) terce pe la Sud de Târgoviște, după localitatea Viișoara și se duce prin comuna Ulmi, apoi trece Ialomița și se duce spre Ploiești.

  • Am ridicat un semn de întrebare. Consider că traseul trebuie amendat, modificat și coborât undeva înspre sud, cred că proiectanții trebuie să țină cont de această condiție, legat de dezvoltarea Platformei industriale de la Sudul Târgoviștei, unde avem deja câțiva investitori care și-au ridicat fabricile și sunt deja în faza de producție.
  • Și pe de altă parte, acest proiect conține două ocolitoaare, Găești și Târgoviște, inelul 2. Practic cele două variante de ocolire sunt legate de acest proiect a drumului Expres Găești-Târgoviște-Ploiești. Aceste variante de ocolire nu sunt complete, până când nu prevedem la Găești o semilună de ocolire dinspre DN7 de la Sud de Găești către Nord -Vestul Găeștiului, iar la Târgoviște, cel mai important aspect, ocolitoarea trebuie să aibă semiluna vestică. Dar așa cum este acum documentația de atribuire, nu prevede aceste două segmente.
  • Asta înseamnă că autoritățile locale trebuie să solicite includerea acestor segmente în proiectul drumului Expres, sau să deruleze proiecte paralele, care să fie corelate cu proiectul drumului Expres.
  • Sunt două aspecte mai tehnice, dar care trebuie să fie pe masa autorităților locale și cred că echipa de la Consiliul Județean, condusă de Corneliu Ștefan, va pune întrebările care trebuie și va susține aceste discuții în mod documenatat și cu efecte concrete pentru un proiect susținut de PSD din 2015.

Licitația pentru DN7 Bâldana-Titu a fost din nou amânată

Am studiat în sistemul de achiziții publice licitația pentru DN7 Bâldana-Titu, a fost din nou amânată, cu termen de depunere pe 10 septembrie. Suntem încă în stand by. Ce se întâmplă cu acestă achiziție. Suntem la a 4-a preungire de termen de depunere. În continuare proiectul nu este în evaluare. Iar după evaluare urmează perioada de contractare și pot apărea contestații. Prelungirea depunerii unor oferte la o procedură de achiziție, practic este o întârziere care ar fi trebuit să fie anticipată și identificată ca motivație și anulată această posibilitate, daca la CNI există atenție pe acest subiect.” a explicat Ionuț Săvoiu.

Imagini din conferința de presă:

 

*Material realizat la comanda PSD Dambovita Cod unic mandatar financiar: 21200019

Distribuie acest articol Oficial Media
Share