13/06/2021

Dumitru Prunariu pe meleagurile copilăriei

Am trecut cât de cât de pandemie, iar odată cu marea relaxare și Asociația de Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș , a dat startul sezonului turistic în județ, și cum era și normal startul a fost dat cu un mic dejun la Margina.

La Căminul cultural din localitate au fost prezenți pe lângă primarul comunei și reprezentanți ai autorităților județene, unde a avut loc întâlnirea cu cosmonautul Dumitru Prunariu, la împlinirea a 40 ani de la primul zbor în cosmos.

Dumitru Prunariu , cu toate că s-a născut în Brașov, este un om al locului, casa părinților și a bunicilor fiind în satul Groși, la 8 km de centrul de comună peste deal, întro minunată zonă de pădure, unde după cum spunea însuși Prunariu “niciunde cerul nu este mai senin și mai frumos”.

S-au depănat amintiri despre copilăria cosmonautului, despre bunici, străbunici, dar și despre vacanțele ce le-a făcut an de an la Groși.

Serile, după ce toți ai casei se culcau, el ieșea pe veranda și privea cerul plin de stele, de atunci visând să devină cosmonaut.

A început renovarea casei părintești și a acareturilor acesteia, și cu ajutorul Consiliului Județean Timiș  își dorește să ridice o tabără educativă, și de ce nu construirea unui obsevator astronomic, sau un Planetarium.

Totul s-a încheiat cu un mic dejun la Margina într-un dialog științifico-astronomic.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share