”Ea nu poate “taia” fonduri sau da fonduri din bugetul UE, ci poate doar propune”

 Victoria lui Giorgia  Meloni în  alegerile de duminică, va  determina o schimbare bruscă de direcție pentru Italia, stârnind îngrijorări la Bruxelles și în capitalele UE, deoarece blocul comunitar se confruntă cu inflația în creștere, războiul din Ucraina și amenințarea cu pene de curent, din cauza crizei energetice. Giorgia Meloni s-a clasificat pe primul loc la alegerile legistlative, partidul său obținând 24,7% din voturi, cu mult peste aliații săi de extremă dreaptă din La Liga a lui Matteo Salvini (8,7%) și Forza Italia a conservatorului Silvio Berlusconi (8%).

Unii oficiali UE și țări membre sunt îngrijorați de faptul că Meloni va deveni următorul prim-ministru al Italiei. Dacă lucrurile merg într-o „direcție dificilă” după alegerile din Italia de duminică, „avem instrumentele”, a declarat vineri președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, stârnind critici din partea politicienilor italieni, care au acuzat-o că a intervenit în alegerile lor. În timpul campaniei, Meloni a încercat să liniștească instituțiile UE și partenerii internaționali că nu este o eurosceptică. Dar, pozițiile ei protecționiste și declarațiile ei din trecut sugerează contrariul. „Există întotdeauna teama în spatele minții tuturor aici că am putea să o vedem pe vechea Meloni când va fi aleasă”, așa cum a spus un diplomat al UE. Geogia Meloni ar dori să redeschidă discuțiile cu Bruxelles-ul privind proiectele finanțate prin planul de redresare post-pandemie al țării, argumentând că, odată cu criza energetică actuală, prioritățile s-au schimbat. În paralel, ea s-a opus unui așa-numit „decret privind concurența”, una dintre reformele cheie convenite cu Bruxelles-ul pentru obținerea acelor fonduri. Aceasta a promis că: „va fi prudentă în ceea ce privește cheltuielile publice, dar unele țări membre sunt îngrijorate că o vor avea la masa în viitoarele negocieri pentru reformarea regulilor UE privind cheltuielile publice. Această victorie este dedicată tuturor militanților, liderilor, susținătorilor și fiecărei persoane care – în ultimii ani – a contribuit la realizarea visului nostru, oferind inimă și suflet într-un mod spontan și dezinteresat. Celor care, în ciuda dificultăților și a celor mai complexe momente, au rămas la locul lor, cu convingere și generozitate. Dar, mai presus de toate, este dedicat celor care cred și au crezut întotdeauna în noi. Nu vă vom trăda încrederea. Suntem pregătiți să reînviem Italia”  a spus după aflarea rezultatelor, Giorgia Meloni.

Coaliția de dreapta formată din partidul postfascist Frații Italiei, Liga de extremă dreaptă a lui Matteo Salvini și partidul conservator Forza Italia al lui Sivio Berlusconi devine câștigătoarea alegerilor generale, obținând aproximativ 42,4% din voturi, conform previziunilor bazate pe 12% din voturi numărate după închiderea secțiilor de votare. la 11:00 p.m. Partidul neofascist Frații Italiei condus de Giorgia Meloni a fost cel mai votat, conform primelor rezultate, fapt fără precedent de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

”Rezultatul votului din Italia a fost influientat de presedinta Comisiei europene, din punctul meu de vedere!
In perioada votului si-a permis ( presedinta CE) sa anunte public ca, ”daca va castiga dreapta extrema, Italiei i se vor taia fondurile europene”.
Dupa ce cu doua saptamani,  in urma aceasta doamna care nu a inteles care si cat ii sunt atributiile, trimitea cetatenii cu facturile care nu le pot plati,  la Putin, de parca cetatenii cu cele mai mici venituri ar fi mentinut dependenta gazelor de Rusia, iata ca, recidiveaza si face declaratii auritoare!

In primul ca ea nu poate “taia” fonduri sau da fonduri din bugetul UE,  ci poate doar propune.
In al doilea rand nu poti sa pretinzi si sa conditionezi alocarea fondurilor europene de functionarea statului de drept si tu,  sa nu respecti votul cetatenilor dintr-o tara! Si in al treilea rand nu te pronunti( ameninti) in perioada votului! Sper sa se bucure doamna Ursula Von der Leyn de prima motiune de cenzura a unui presedinte al CE din istoria UE.” a ținut să transmită europarlamentarul umanist, Maria Grapini.

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share