28/07/2021

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara a ocupat locul IV în etapa finală a concursului European Human Rights Moot Court Competition (17 – 21 mai 2021)

În perioada 17 – 21 mai 2021 s-au desfășurat rundele internaționale finale ale concursului European Human Rights Moot Court Competition, prestigios concurs studențesc de drepturile omului, aflat la a 9-a ediție, organizat de ELSA International în cooperare cu Consiliul Europei, Curtea Europeană a Drepturilor Omului și European Human Rights Association. În concurs s-au înscris echipe din 81 de universități europene, 68 dintre acestea fiind declarate eligibile pentru rundele regionale.

Rectorul UVT, Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Îi felicit cu mare bucurie pe studenții componenți ai echipei Facultății de Drept din UVT, ca și pe profesorii lor, pentru rezultatul de primă linie obținut în această competiție europeană a științelor juridice, European Human Rights Moot Court Competition, o componentă foarte importantă a internaționalizării și afirmării globale a UVT în spațiul educației de performanță.

În etapa finală a competiției s-au calificat 18 echipe, printre care și cea a Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Accesul în această etapă s-a făcut pe baza memoriilor scrise pregătite de participanți și a rezultatelor obținute de aceștia la procesele simulate din rundele regionale. Competiția a constat într-o simulare a procedurilor în fața Curții Europene a Drepturilor Omului, în care echipele participante prezintă argumentele părților dintr-o cauză vizând dreptul la respectarea vieții private, libertatea de întrunire, dreptul la un proces echitabil și dreptul la un remediu efectiv, într-un stat care, în contextul unei epidemii, a derogat de la obligațiile prevăzute în Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

Echipa Facultății de Drept din Timișoara, alcătuită din Lorena Lazea, Iulia Ungureanu, Raluca Țigla și Slaven Nichici (studenți în anul III), s-a calificat în semifinale și a ocupat locul IV în clasamentul general al competiției, iar pregătirea echipei a fost coordonată de doamna Prof. Univ. Dr. Raluca Bercea și doamna lect. univ. Dr. Sorina Doroga.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share