”Educația este cheia unei societăți mai bune”

Europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal, Maria Grapini, s-a întâlnit, astăzi, la Liceul Tehnologic ” Lazăr Edeleanu ” Năvodari, Școală Ambasador a Parlamentului European, cu elevii acestei instituții de învățământ, pentru a marca Săptămâna Globală a Antreprenoriatului.
Peste 10 milioane de antreprenori din aproximativ 200 de țări vor participa la a 15-a ediție Global Entrepreneurship Week și vor încuraja tinerii care nu au luat niciodată în considerare ideea dezvoltării unui start-up, să acționeze,  având la dispoziție expertiza unor profesioniști care au reușit!
Susținătoare, în intervențiile sale din Parlamentul European și nu numai, a unui act educațional de calitate, Maria Grapini a acceptat cu drag invitația lansată în acest sens de eleva acestui liceu, ambasador junior al Parlamentului European, Dospinescu Bianca.
În cadrul acestei întâlniri, liceenii au fost interesați să asculte povestea parcursului profesional al europarlamentarului Maria Grapini, dar și al antreprenorului Maria Grapini. Mai mult, ambasadorii juniori au pregătit și o prezentare a demersurilor legislative ale Parlamentului European cu privire la antreprenoriat, pentru informarea celorlalți colegi prezenți la eveniment.
Pentru cei prezenți, întâlnirea cu unul dintre cei mai implicați  europarlamentari români din PE, Maria Grapini, a reprezentat o ocazie unică și de impact, în contextul în care,  doar doi dintre ambasadorii juniori ai acestui liceu au avut prilejul de a se întâlni fizic cu eurodeputatul Grapini, la decernarea certificatului de Școală Ambasador a Parlamentului European.
“Am rămas impresionată de cunoștințele elevilor, Ambasadori în proiectul european “Școală -Ambasador a PE”, de la liceul Tehnologic ” Lazăr Edeleanu ” Năvodari. Am descoperit o echipă profesori-elevi extraordinară și, în context, vreau să felicit atât profesorii, cât și elevii. Cred că proiectele desfășurate de elevii din această școală, între care și cel la care am participat, ajută în formarea elevilor în direcția alegerii profesiei viitoare. Am împărtășit cu drag din experiența mea de antreprenor și am răspuns la toate întrebările puse. Educația este cheia unei societăți mai bune”, a conchis  la finalul întâlnirii cu liceenii, eurodeputatul Grapini.
La această întâlnire au  mai participat antreprenori, consilieri locali și viceprimarul orașului Năvodari, Costel – Aurelian Dumitrașcu.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share