Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Efectele nevazute ale imbratisarii

Lovers-Hug-1600x1200

Intimitatea este una dintre cele mai elementare nevoi umane. Daca lipseste, ea deterioreaza sufletul, daca este din plin, il hraneste. Una dintre cele mai frumoase expresii ale intimitatii este momentul in care doi oameni se imbratiseaza. Acest minunat gest uman ascunde mari secrete. Care sunt acestea? Imbratisarea are un secret mai mic si unul mai mare.

Micul secret al imbratisarii

Secretul mai mic al imbratisarii este faptul ca are o plaja larga de efecte fiziologice si psihologice. De exemplu, intareste si stimuleaza increderea in sine, reduce anxietatea, frica sau durerea si micsoreaza efectele stresului. O imbratisare inseamna apropiere si caldura in relatiile umane, este cea mai intima expresie a iubirii. O imbratisare intareste conexiunile, permitand un sentiment de siguranta, imbunatatind in acelasi timp intensitatea senzatie de apartinere intre doua persoane. O imbratisare este o forma de comunicare, ea putand sa exprime lucruri pe care nu le putem exprima prin cuvinte. O imbratisare produce o senzatie extrem de intensa de apropiere de o alta persoana. Nu se poate sa generezi aceiasi emotie intr-un alt mod. O imbratisare atinge sufletul si, pentru cateva clipe, acesta poate uita de lucrurile si de problemele din jur.

Imbartisarea ca poarta

Intr-o imbratsare, intregul corp este parcurs de curenti de energie, oferindu-ne o senzatie fina, placuta. Aceasta energie este iubirea. In imbratisare, in acest curent de iubire, ni se deschide o poarta. Prin aceast poarta, straluceste o parte din starea noastra originara de existenta. Acesta este marele secret al imbratisarii.

Starea noastra originara de existenta este o stare in care Constiinta nu este identificata cu formele sau ideile. Constiinta este Viata insasi, starea de Unime si spatiul gol umplut complet cu energia vibranta a iubirii care imbratiseaza totul. In starea noastra actuala de constiinta, ne identificam cu formele, separandu-ne in acest fel de Unime. In aceasta stare, majoritatea dintre noi am uitat starea noastra originara. Astazi, majoritatea persoanelor considera Ego-ul, acel Sine mic, detasat, ca fiind Realitatea. Acest lucru se intampla ca si consecinta directa a identificarii cu lumea formelor si a ideilor.

O imbratisarea poate, totusi, sa dizolve identificarea noastra cu formele si ideile, deschizandu-ne pentru persoana din fata, devenind receptivi, iar Ego-ul dispare. Fluxul gandurilor se opreste si nu mai exista nimic altceva decat persoana din fata. Astfel, in acel moment de vigilenta, primim ceva din partea curentului urias, universal al iubirii ce curge prin noi prin poarta ce ni s-a deschis. Constiinta se poate trezi la propria existanta, poate scapa din vraja identificarii cu formele si ideile.

De aceea este benefic sa deschidem aceasta poarta prin imbratisare cat de des posibil, zi de zi. O imbratisare tuturor!

~Din cartea: Frank M. Wanderer: The Revolution of Consciousness: Deconditioning the Programmed Mind, noulpamant.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share