Aerul
Aerul bogat în oxigen
Îl găsim în pădurile întinse de brad, de pin, de ste¬jar, de salcâm sau de fag, mai ales în lunile iunie-sep¬tembrie, când frunzişul este matur, iar activitatea aces¬tor imense generatoare de oxigen, care sunt copacii, este la maximum. Cel mai puternic este oxigenat aerul în pădure, după-amiaza, între orele 14 şi 19, atunci fiind recomandate aşa-numitele exerciţii fizice aerobe, adică mersul pe jos, ascensiunea mon¬tană, aler¬garea, mersul pe bicicletă, înotul. O cură de 12 zile cu aer de pădure puternic oxi¬ge¬nat creşte semnifi¬cativ forţa fizică, intensifică activi¬tatea cerebrală, măreşte capacitatea naturală de apărare a organis¬mului.
Efecte terapeutice: aerul bogat în oxigen ajută la vindecarea unor boli cronice cum ar fi: in¬fecţiile respiratorii, cefaleea, migrena, indigestia, atonia gastro-intestinală, epistaxisul, anemia, fiind un excelent adjuvant chiar contra afecţiunilor tu¬morale, benigne sau maligne. De asemenea, aerul bogat în oxigen întăreşte imunitatea şi ne face mai rezistenţi la infecţii (indiferent de localizare), eli¬mină stările de depresie şi de astenie, făcând min¬tea limpede şi clară.
Ionii negativi (“Vitaminele aerului”)
Aerul puternic ionizat negativ îl găsim în zona su¬pe¬rioară a versanţilor munţilor acoperiţi de păduri, în preajma cascadelor şi a cataractelor formate pe râu¬rile şi pe pâraiele de munte. Ce sunt ionii negativi? Sunt mo¬lecule de oxigen din aer care au căpătat sar¬cină elec¬¬trică negativă. La producerea lor pe cale na¬turală contribuie mai mulţi factori: radiaţiile ultra¬violete (foarte puternice în zona de munte), ploaia şi căderile de apă, fotosinteza, vânturile reci care străbat cetinile pădurilor de răşinoase. Viaţa acestor ioni este foarte scurtă, de numai 1 minut, şi au fost supranumiţi vita¬minele aerului, deoarece stimulează şi armoni¬zează majoritatea proceselor vitale, dar şi pe cele din sfera psihicului şi a mentalului. În prezenţa acestor ioni, sis¬temul imunitar este extrem de activ, asimilaţia se re¬glea¬ză de la sine, circulaţia sanguină se intensi¬fică, în timp ce procesele de regenerare sunt stimulate. Pe crestele înalte de munte, mai ales acolo unde sunt pă¬duri de brad, lângă cascadele şi cataractele făcute de pâraiele de munte, concentraţia de ioni negativi creşte până la 4000/cm3, în timp ce în Piaţa Univer¬sităţii din Bucureşti, concentraţia lor este de numai 100/cm3 (de 40 de ori mai mică!). În prezenţa ionilor negativi, tin¬dem să fim bine dispuşi, mai atenţi, mai vigilenţi, cu o creativitate mentală intensă. Din contră, în prezenţa ionilor pozitivi (a căror concentraţie este ridicată în zo¬ne¬le de câmpie fără vegetaţie şi în depresiunile mon¬tane) scade puterea de concentrare, apar dureri de cap, indispoziţie, somno¬lenţă, tulburări nervoase diverse. (Sursa Formula As).
Apa
Apa saracita in deuterium
Cea mai buna apa pe care tu o poti consuma pentru bunastarea indelungata a organismului tau este apa saracita in deuteriu. Deuteriul are o mare influenta in diviziunea celulara. Cu cat concentratia de deuteriu din apa este mai mica, cu atat va fi mai lent procesul de diviziune celulara, ceea ce inseamna ca „imbatranirea” organismului va fi incetinita. De asemenea, in cazul unei diviziuni celulare rapide, cresc si sansele aparitiei defectelor de diviziune, aceasta insemnand complicatii de sanatate si boli.
La copii si tineri, cantitatea de gaze dizolvata in organism este de patru ori mai mica decat la o persoana in varsta. De fapt, pe masura ce noi imbatranim, apa imbatraneste si ea si retine din ce in ce mai multe reziduuri sub forma de gaze. Daca reusim sa inlocuim apa “poluata” din interiorul organismului (poluata prin informaie structural, izotopic, entropica) cu o apa nepoluata, atunci vom reusi sa dam o noua viata si o noua tinerete organismului. Apa cu continut redus in deuteriu este una dintre apele care fac lucrul acesta posibil. Aceasta se gaseste in sucurile de fructe si legume si in apa din ghietari. (sursa Florentina Opris).
Apa alcalina
Apa alcalină contribuie la sănătatea corpului tău. Specialiştii spun că secretul sănătăţii corpului tău este ca nivelul de alcalinitate să fie mai mare decât cel de aciditate. Alcalinitatea din organism permite sângelui să circule mai bine şi să oxigeneze optim toate celulele. Pentru că primesc suficienţi nutrienţi, celulele vor putea, astfel, să elimine mai bine toxinele.
Probabil ştiţi că un nivel ridicat de aciditate în organism poate însemna insomnie, creştere în greutate, dar şi dezvoltarea unor boli care pun în pericol viaţa. În mod normal organismul este capabil să păstreze echilibrul între aciditate şi alcalinitate, însă dacă vrei să-l ajuţi, apa alcalină este cea mai indicată soluţie.
Apa Kangen
Apa alcalina ionizata Kangen alcalinizeaza, detoxifica, energizeaza. Toate aceste trei componente conlucreaza strans si sunt inseparabile.
Alcalinizarea este vitala pentru regenerarea tisulara, deoarece este antiinflamatoare. Apa alcalina ionizata Kangen construieste electrolitii pentru ionizare, oxidare si neutralizare. Face posibila respiratia celulara corecta si dufizarea substantelor nutritive in intreg organismul.
Consumul de apa alcalina ionizata Kangen va initia procesul de detoxificare si rehidratare a organismului pana la nivel celular.Prin detoxificare, eliminarea materialelor de obstructie, iritante, stimulatoare de mucus, metale grele, este posibila digestia, absorbtia, utilizarea si eliminarea corespunzatoare.
Energizarea celulelor prin preluarea de energie din apa alcalina ionizata Kangen este vitala pentru o sanatate robusta. Apa alcalina ionizata Kangen sporeste vitalitatea celulelor mult mai rapid decat orice alt tip de aliment si cu un efort digestiv mai redus. Apa alcalina ionizata Kangen are o incarcatura electrica mai mare decat fructele sau orice alt aliment. Energia apei alcaline ionizate Kangen este atat de mare incat ea accelereaza transferul neuronal si functionarea sistemului endocrin.
Apa alcalina ionizata este modalitatea prin care asigurati o homeostaza autentica la nivelul intregului organism.
Soarele:
1.Previne bolile cardiovasculare
Un studiu realizat in 2014 si publicat in Jurnalul de investigatie Dermatologica a demonstrat ca aproximativ 20 de minute de expunere la soare reduce diastolicele BP, care masoara presiunea din artere intre bataile, cu aproape 5 puncte. Cercetatorii cred ca, atunci cand razele UVA actioneaza si care sunt responsabile pentru bronzarea pielii, se declanseaza si eliberarea de oxid nitric, un gaz care dilata vasele, crestere fluxul de sange si, posibil, reducere riscul aparitiei bolilor cardiovasculare.
2. Reduce riscul aparitiei cancerului de san
Un studiu facut pe un esantion de 6.000 de femei a persoanele care se expun mai mult la soare si produc mai multa vitamina D sunt mai putin susceptibile de a dezvolta cancer de san, comparativ cu cele care nu se expun atat de mult la soare. Desi legatura intre vitamina D si cancerul de san este inca neclara, studii recente au aratat ca vitamina D ajuta la uciderea celulelor cancerului de san si reduce riscul aparitiei metastazelor.
3. Imbunatateste activitatea creierului
Cercetatorii sustin ca persoanele trecute de 45 de ani care nu s-au expus foarte mult la soare au mai mari sanse sa experimenteze declinul cognitiv decat cele care merg la plaja. Mai mult, oamenii de stiinta sustin ca expunerea la lumina zilei poate stimula producerea de serotonina, care, la randul sau, ajuta la stimularea celulelor nervoase din hipocampus, zona creierului care formeaza si stocheaza amintirile.
4. Amelioreaza durerile articulare
Riscul de a dezvolta artrita reumatoida, o boala autoimuna, care determina organismul sa atace propriile tesuturi, pot fi legate de expunerea la razele UV. In cadrul unui studiu realizat la Harvard, femeile care au avut cea mai mare expunere la UVB au prezentat cu 21 la suta risc mai scazut de a dezvolta artrita reumatoida, comparativ cu femeile care nu s-au expus la soare. Vitamina D poate ajuta la reglarea activitatii de celule ale sistemului imunitar, sustin specialistii.
Pamantul
1. Iti limpezeste mintea
Este destul de greu sa nu fii atent la fiecare pas pe care il faci atunci cand nu esti “ocrotit” de incaltari. Trebuie sa te feresti de cioburi, cioturi, pietre ascutite. Ancorarea in prezent iti limpezeste mintea, te ajuta sa te concentrezi pe ACUM. Cu siguranta ai auzit de multe ori in ultima vreme cat de importanta este “trezirea”, trairea in prezent, cheia fericirii si a sanatatii sufletului si mintii.
2. Este un fel de yoga
Mersul descult intareste muschii, tendoanele si ligamentele talpilor, gleznelor si gambelor. De asemenea, ajuta la pastrarea sanatatii genunchilor si spatelui. Mai mult, mersul descult te ajuta sa iti corectezi postura.
3. Este reflexoterapie
Sedintele specializate de reflexoterapie costa bani. Mersul descult este gratis. Fiecare “ridicatura” intalnita in drum atinge un punct sensibil. Chiar daca doare la inceput, este o stimulare a centrilor nervosi aflati in talpa.
4. Scade anxietatea si depresia
Mersul pe jos, prin iarba, poate scadea simptomele de anxietate si depresie cu pana la 62%, gratie eliberarii de endorfine.
5. Dormi mai bine
Stramosii antici considerau un bun tratament pentru insomnia mersul descult prin iarba.
6. Te legi cu pamantul
Corpul uman contine 60% apa, ceea ce inseamna ca suntem buni conductori de energie. La randul sau, pamantul este incarcat cu ioni negativi. Dupa “conectarea” cu pamantul, ionii negativi actioneaza ca factori detoxifianti, reduc inflamatiile, calmeaza, regleaza ceasul biologic, ciclurile hormonale si ritmul fiziologic. Cel mai bun loc pentru a capta ionii negativi prin talpi este malul unei ape, sau prin iarba uda.
7. Intoarcerea la mama natura
Cand mergi descult nu te bucuri numai de conectarea prin talpi cu mama natura, ci cu tot restul fiintei tale. Te bucuri de razele soarelui, auzi zgomotul adierii de vant.
Adrian Udrea- fitoterapeut, nutritionist-Timisoara
plantevindecatoare@gmail.com
http://terapienaturala.blogspot.ro
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Spectacol de lumini și voie bună la aprinderea bradului de Crăciun, în Târgoviște
EXIT-POLL Alegeri parlamentare 2024. ”S-a votat emoțional, asta e viața!”
Robert Kennedy JR vine la București ca să-și lanseze cartea alături de Călin Georgescu, care i-a scris și prefața!
Magistrații de la CCR au cerut reverificarea și renumărarea voturilor de la turul 1 al alegerilor prezidențiale
Ce mesaje transmite America pentru ascensiunea lui Călin Georgescu
Cand sa-ti deschizi propria afacere? Cand sa investesti si in ce domeniu?
LIFE STYLE
Nu vă panicați dacă vă simțiți rău în această perioadă, au loc explozii solare foarte puternice
Secretele unei garderobe care îți reflectă stilul și puterea interioară
Cele mai comune 5 greșeli pe care le faci când îți alegi partenerul
Surprinde-ți iubitul cu un cadou unicat de Crăciun
Treaba unui bărbat este să creeze un spațiu sigur pentru femeia sa, emoțional, mental și fizic
DESTINATII
DESCHIDEM sezonul de iarnă începând cu data de 07.12.2024 în STRAJA
AMA DABLAM-HIMALAYA: O lume în care bogăția se rezumă la pacea spirituală, iar agoniseala se face numai pentru necesarul zilnic
Se instalează iarna la munte
În stațiunea Straja se fac pregătiri pentru noul sezon de iarnă
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi (ONU)
Campania Națională pentru Prevenția Bolilor Cardiovasculare
RMN pentru copiii din vestul țării
Îți cade părul excesiv? Top 3 modalități prin care îți poți recăpăta frumusețea podoabei capilare
Care Este Rolul Medicului Ortodont în Corectarea Zâmbetului?
Rețetă budistă, veche de 5000 de ani, tratament pentru mai multe boli
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Programe de studii cu diplomă dublă: acord între Universitatea din Torino și Universitatea de Vest din Timișoara în domeniile dreptului și psihologiei
Lucrări din fonduri europene, finalizate în Sânandrei și Carani
Lucrări din fonduri europene, finalizate în Sânandrei și Carani