Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Elevii de nota 10, premiați astăzi la Consiliul Județean Dâmbovița

Sala Unirii a Consiliului Județean Dâmbovița (CJD) a găzduit, astăzi 27 iulie 2020, festivitatea de premiere a elevilor cu rezultate foarte bune la examenele naționale.

Este vorba despre 20 de tineri, care au obținut media finală 10, la Evaluarea Națională și de 2 absolvenți care au luat 10 la examenul de Bacalaureat. Elevii premiați sunt absolvenți ai mai multor unități școlare din Târgoviște, Titu, Pucioasa, Găești și Brezoaele.

            Președintele CJD, Alexandru Oprea, le-a înmânat elevilor merituoși premii constând în bani și buchete de flori, pentru a le răsplăti eforturile, i-a felicitat atât pe ei, cât și pe dascălii și părinții lor și i-a îndemnat să continue pe această linie:

„Desfășurăm astăzi o activitate pe care am derulat-o în toți anii de când sunt la conducerea Consiliului Județean Dâmbovița. Una dintre prioritățile mandatului meu de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița a fost să încurajăm și să sprijinim performanța în educație. Îmi pare rău că putem să-i premiem astăzi doar pe elevii care au luat nota 10 la examenul de capacitate și la examneul de bacalaureat. În anii trecuți i-am premiat pe olimpicii din Județul Dâmbovița care au luat premii la concursurile naționale.

Pentru mine este un sentiment de satisfacție să văd că, de data aceasta, numărul elevilor de 10 din Județul Dâmbovița este semnificativ mare mare față de anul trecut.

            Vă felicit pe dumneavoastră, absolvenții clasei a VIII-a, și pe cei care ați dat bacalaureatul și ați reușit să luați nota 10 și vă îndemn să aveți încredere în sistemul de învățământ românesc, să aveți încredere în societatea românească.

Să avem încredere cu toții că, prin aportul nostru, al tuturor, putem face ca activitatea profesională pe care o vom desfășura să fie mai bună și să ne aducem contribuția la prosperitatea acestui județ și la prosperitatea acestei țări. Fac parte dintre aceia care cred că locul nostru, al românilor, este acasă, iar nu peste mări și țări și, chiar dacă astăzi aveți 14, 15 sau 18, 19 ani, cei care ați dat bacalaureatul, eu vă îndemn să credeți cu tărie în România.

Nicăieri nu este mai bine ca acasă. Aș vrea să le mulțumesc reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița – domnul Sorin Ion, inspector școlar general, doamnei Cristina Stroe, inspector școlar general adjunct, și doamnei Cătălina Homeghiu, inspector școlar general adjunct, pentru sprijinul acordat, aș vrea vă mulțumesc dumneavoastră, părinți care ați investit în acești copii, să vă felicit pentru modul în care i-ați crescut și educat, și să dea Dumnezeu ca, dintre cei 22 elevi care au luat evaluarea națională cu nota 10, măcar jumatate să ia examenul de bacalaureat tot cu nota 10.”

Vă mulțumesc tuturor!”

Din partea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, inspectorul școlar general, Sorin Ion, a transmis: „Regret că, din cauza măștii pe care o port nu mi se vede zâmbetul și nu-l văd nici pe al dumnevoastră; sunt sigur că el există acolo, sub mască.

Nu știu de ce am impresia că el este mai pregnant la părinți decât la elevi pentru că întotdeauna părinții sunt foarte mândri de copiii lor. Vreau să vă felicit pentru ceea ce faceți. Ne simțim și noi mândri, deși contribuția noastră este relativ mică la succesul dumneavoastră. În calitate de coordonatori ai sistemului educațional dâmbovițean, evident că acesta este unul dintre momentele în care realmente simțim că nu muncim degeaba.

Dragi copii, într-un sens vă invidiez pentru că, având în vedere punctul de la care porniți, nu aveți nici o limită în viitor. Vă puteți propune orice și, cu siguranță, vă veți putea atinge visul. Nu din cauză ați luat nota 10, întrucât și nota 9,95 este la fel de bună;

nota 10 este mai mult un simbol; dar pentru ca ați căpătat acest simbol, îmi imaginez că veți obține tot ce veți dori în viață – fie că unul dintre voi va sta aici și va conduce județul sau va sta în locul nostru, să conducă educația la nivel județean sau chiar mai sus decât noi. Îi mulțumesc domnului președinte pentru colaborare și vă urez să ajungeți acolo unde vă doriți. Felicitări! Vă mulțumim pentru ceea ce ați făcut! Dragi părinți, vă felicit pentru că ați crescut asemenea copii!”

 

 

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share