Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Este momentul sa schimbi mancarea pisicii?

Iata cum sa faci trecerea in siguranta

În unele momente din viața pisicii tale, s-ar putea sa trebuiasca să schimbi hrana pe care i-o dai. Schimbarea mancarii pentru pisici, pe măsură ce felina îmbătrânește sau dezvoltă o problemă medicală, va ajuta la menținerea sănătății sae. Dar este important să știi cum să faci tranziția în siguranță a animalului tău de companie la o nouă hrană.

Iată motivele frecvente pentru schimbarea alimentatiei pisicii:

  • Tranziții de vârstă

Nevoile nutriționale ale pisicii tale se schimbă pe măsură ce cresc de la un pisoi drăgălaș la o pisică senior… mai înțeleaptă. Alegerea celei mai bune mancaruri pentru pisici, pentru etapa sa de viață, ne asigura că aceasta primeste nutrienții și caloriile de care are nevoie. Ar trebui să faci tranziția pisoiului tău la o hrană pentru pisici pentru adulți în jurul anului unu, iar pisica ta adultă poate trece la o hrană pentru adulți seniori sau maturi în jurul vârstei de șapte ani. Pentru a găsi hrana potrivită pentru vârsta pisicii tale, uită-te la etichete sau citeste descrierile din magazinele online.  

  • Probleme de sanatate

Dacă pisica ta dezvoltă o boală, are o intervenție chirurgicală sau se confruntă cu stres, aceste lucruri pot necesita schimbarea hranei. Potrivit expertilor, grăsimea, proteinele și sarea care sunt adăugate pentru un plus de aromă în alimentele obișnuite pentru pisici ar putea să nu fie cea mai sănătoasă opțiune pentru o pisică bolnavă, așa că ar trebui să le schimbi cu un aliment terapeutic. Rețineți că pisicile însărcinate sau care alăptează au nevoi nutriționale diferite.

Pentru a vă asigura că pisica de acasa primește nutriția de care are nevoie în timp ce își revine după o problemă de sănătate, discutați cu medicul veterinar despre crearea unui plan de masă.

  • Mofturi la mâncare

Schimbarea hranei pentru pisici ar putea fi, de asemenea, o optiune valida dacă ai un animal pretențios. Pisicile știu ce le place (nici un secret de altfel). Uneori până și textura hranei este importantă pentru pisici. Dacă ați adoptat recent o pisică, este posibil ca aceasta să fi dezvoltat o preferință pentru un anumit tip de hrană, cum ar fi hrana umedă decât cea uscată. Dacă schimbați hrana pentru pisici pentru a se potrivi pisicuței exigente (vezi aici cateva idei), asigurați-vă că le oferiti nutrienții de care au nevoie. 

  • Tendințe alimentare pentru animale de companie

Noi alimente pentru animalele de companie și tendințe în materie de hrana pentru caini ori pisici apar tot timpul. Potrivit unor manuale veterinare, cea mai nouă tendință de mâncare pentru pisici poate să nu fie potrivită pentru pisicuța ta, mai ales dacă include hrană pentru oameni sau câini sau hrană facuta in casă – toate acestea ar putea provoca dezechilibre nutriționale.

Cum să-ți treci pisica în siguranță la o noua hrana

Când schimbi hrana pisicii, este important să ii faci treptat trecerea la noul sau plan alimentar.  Dacă le schimbi mâncarea prea repede, aceasta ar putea agrava problemele de sănătate existente sau ar putea provoca altele noi, cum ar fi vărsăturile sau diareea.

Urmați aceste sfaturi pentru a ajuta pisicuța să se adapteze la noua sa mâncare cât mai ușor posibil:

  • Începeți prin a amesteca alimentele actuale și alimentele noi.
  • Reduceți treptat cantitatea de alimente vechi pe care le oferiți pe o perioadă de șapte zile.
  • Observați comportamentul pisicii și aveți grijă la reacțiile negative, cum ar fi problemele cu burtica.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share