Ești iubitor de crap? Iată cum să îți mărești considerabil șansele la pescuit!

Peștele tău preferat este crapul și vrei să-ți îmbunătățești tehnica de pescuit sau chiar să înveți de la zero? Ei bine, atunci trebuie să ții cont de doar trei aspecte care pot face cu adevărat diferența și îți pot asigura rezultatul dorit. Tot ce trebuie să faci este să ai răbdare și să urmezi aceste sfaturi.

Citește în continuare acest articol și află cum poți să devii mai bun la pescuit în materie de crap fără prea mult efort, reușind astfel să ai o experiență plăcută de care te poți bucura singur sau cu prietenii tăi.

Iată cum să-ți mărești șansele de a prinde cât mai mult crap

  1.     Să ai momeala potrivită

Primul aspect de care trebuie să ții cont întotdeauna, orice ai pescui, este să ai momeala potrivită pentru peștele pe care plănuiești să-l pescuiești. În cazul crapului, trebuie să ai o rețetă de nada crap corespunzătoare anotimpului în care desfășori această activitate, pentru că în funcție de sezon, crapul își poate schimba preferințele în ceea ce privește mâncarea. Astfel, ai trei variante posibile. Prima este aceea de rețetă nada crap valabilă pe tot parcursul anului, a doua este specifică sezonului rece, iar cea de-a treia se aplică în anotimpul cald.

     Să deții o lansetă performantă

Un alt criteriu pe care este recomandat să-l îndeplinești dacă vrei să ai o performanță bună la pescuit, este să ai o lansetă specială pentru crap. Aceasta are unele particularități aparte care îți vor favoriza prinderea crapului. Ai putea să încerci una dintre lansetele crap de la Fishing Mall care cu siguranță se va încadra în bugetul și nevoile tale și care îți va oferi o mobilitate ușoară și o acțiune echilibrată. Fie că alegi o lansetă clasică, fie că optezi pentru una telescopică nu vei fi dezamăgit.

  1.     Să ai o localizare bună

Ultimul sfat de care trebuie să ții cont este alegerea unui loc bun de pescuit. Contrar așteptărilor nu e 100% garantat faptul că dacă alt pescar a reușit să prindă crap într-un loc anume vei reuși și tu. Crapul poate simți pericolul și astfel se va muta într-o altă zonă. Studiază bine apa înainte să începi și optează pentru una care pare mai aglomerată, pentru că deși nu ai certitudinea că acolo vei regăsi mulți crapi, îți vei mări considerabil șansele de a exista măcar câțiva pe care îi vei putea pescui cu o tehnică bună. Totodată, faptul că în zona aceea pot fi mulți pești, poate însemna că aceștia se zbat să caute hrană, iar în momentul în care arunci lanseta, aceștia vor mușca momeala fără să ezite.

         Acum că ai aflat aceste aspecte esențiale legate de pescuitul la crap, încearcă-le și mărește-ți șansele de a avea o captură cât mai bogată. Fie că activitatea aceasta reprezintă doar un hobby pentru tine și te relaxează, fie că e o sursă de venit, aceste sfaturi sunt recomandate pentru a da randament.        

   Sursă foto: Shutterstock.com

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share