Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Ești propriul stăpân peste propriile trăiri. Fii Acela ce EȘTI !

Câteva idei legate de modul în care privim și abordăm realitatea înconjurătoare ar fi bine de scos în evidență. Felul cum percepem această realitate diferă de la un subiect la altul, fiecare suntem individualitate, doar că -în funcție de percepție- realitatea se poate repercuta în mod maladiv pentru cei sensibili, scoțându-i -fie măcar și parțial- din cursă.

Nimic nu e de nerezolvat. Nimic nu poate doborî, îngenunchia decât temporar și funcție de cât noi permitem. Totul este simplu, la îndemână. Puterea se găsește în noi, ca și șansele.

Caută să vezi Lumina din cele întunecate, să vezi Viața dintre cele ce par morbide. Caută în toate Bucuria, pozitivând orice fleac, până și superstițiilor modifică-le înspre „plus” înțelesul, sensul (într-atât încât chiar să fie contrar sensului inițial dacă e nevoie). Cu cât mai mult te adâncești în a da gândurilor, deci zilelor tale pozitivism, însorire, vei vedea că Soarele răsare în sufletul tău și pe furtună, că în miezul problemelor în care te afli (obiectiv sau adesea subiectiv) există scânteia de ocrotire pe care ți-o asigură universul în mod firesc. Ea ESTE acolo statornic, dar doar de Tine depinde să o activezi. Atenție însă: asta căutând în mod predilect Lumina, cele de bun augur, Frumosul, Bucuria (ca permanență).

Dezvoltând o gândire defectuoasă, dând amploare unor sentimente și trăiri maladive, lăsând realitatea, cu tot grotescul ei, să prolifereze în sufletul și mintea noastră, nu facem decât să dăm cale liberă instalării în subconștient a fricilor, depresiilor, stărilor de panică. Acestea trebuie abolite. Cu un minimorum de voință, cu dorința netrucată și netrunchiată de a ieși din impasul creat, cu încredere și credință în extraordinara putere a gândului, a pozitivismului, Universul este gata să ne ajute și să-și împlinească rostul de a aduce la perfecțiune mecanismul care e Creația însăși. Noi facem parte din acest angrenaj imens, cosmic, dar nu e cazul să ne lăsăm striviți de cotidian, ci -dimpotrivă- să ni-l facem aliat.

În două cuvinte: nu e cazul să ne sperie stările depresive, frica, panica; doar în momentul în care le conștientizăm e bine nu ne pierdem, ci să căutăm echilibrul interior cu convingerea că nimic nu ne poate învinge, cu știința căutării Sinelui celui Puternic ce sălășluiește în fiecare.

La un moment dat acest exercițiu va deveni rutină.

Suntem proprii stăpâni ai propriilor trăiri! Să Fim -deci- Aceia ce SUNTEM, iar apoi Aceia ce Putem DEVENI, FI!…

(Dana Staicu -6 septembrie 2017).

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share