Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Ești sigur că știi cum să mănânci fructele corect? Iată care sunt cele mai frecvente greșeli pe care trebuie să le eviți

Fie că îți place să mănânci un măr sau o felie de pepene dulce, fructele sunt un aliment esențial într-o dietă sănătoasă. Ele îți oferă vitamine, minerale și antioxidanți care te ajută să-ți menții sănătatea și starea de bine. Totuși, nu este suficient doar să le consumi – modul și cantitatea în care sunt consumate contează la fel de tare. 

Descoperă în continuare care este importanța consumului adecvat de fructe și care sunt cele mai comune greșeli pe care le poți face atunci când consumi fructe

  1. Arunci coaja 

Cea mai frecventă greșeală în ceea ce presupune consumul de mere sau fructe cu coajă subțire este să consumi doar conținutul, iar coaja să o arunci. În coajă se află o concentrație ridicată de fibre și vitamine. Prin urmare, este recomandat să speli bine fructele și, atunci când este posibil, să le consumi cu tot cu coajă.

  1. Consumi suc de fructe în exces

Sucul de fructe este delicios și poate fi o opțiune sănătoasă în unele situații, însă consumul excesiv poate fi problematic. Sucul de fructe procesat poate conține cantități ridicate de zahăr adăugat și nu are fibrele esențiale găsite în fructul integral. De asemenea, chiar și sucul natural de fructe poate fi bogat în calorii și zaharuri, deci este mai bine să îl consumi cu moderație și cel mai bine să îl prepari chiar tu.

  1. Consumi doar un anumit tip de fruct

Fiecare fruct are propriile sale beneficii nutriționale. Prin urmare, este important să diversifici varietatea de fructe pe care o consumi, pentru a te asigura că obții o gamă largă de vitamine, minerale și antioxidanți. Consumând mereu aceleași fructe, riști să pierzi beneficiile pe care le oferă altele. Dacă vrei să diversifici, încearcă fructele de pe auchan.ro, unde găsești fructe proaspete cu gusturi și arome diverse. 

  1. Ignori conținutul de zahăr din fructe

Deși fructele conțin zaharuri naturale, acestea vin la pachet cu o serie de nutrienți esențiali și fibre, care le fac să fie o opțiune sănătoasă de gustare. Cu toate acestea, pentru persoanele care trebuie să monitorizeze consumul de zahăr, precum diabeticii, este important să fie conștienți de cantitatea de zahăr consumată din fructe și să își ajusteze dieta în consecință.

  1. Eviți consumul de fructe congelate sau uscate

Fructele congelate și cele uscate au aceeași gamă de nutrienți ca cele proaspete și pot fi o opțiune convenabilă, mai ales atunci când anumite fructe nu sunt în sezon sau sunt mai greu de găsit. Cu toate acestea, este important să verifici eticheta înainte de a le consuma, pentru a te asigura că nu conțin adaosuri nedorite, cum ar fi zahăr adăugat sau conservanți.

  1. Consumi fructe în exces

Chiar și alimentele sănătoase pot fi consumate în exces. Fructele sunt bogate în nutrienți, dar și în calorii, așa că este important să controlezi porțiile. Consumul excesiv de fructe poate duce la aport caloric exagerat și poate avea un impact negativ asupra greutății și a nivelului de zahăr din sânge.

În concluzie, evitând aceste greșeli, vei putea sa te bucuri de toate beneficiile nutriționale pe care fructele le oferă și să-ți menții sănătatea la nivel optim pe termen lung.

 

Poză de Stefano Alemani pe Unsplash.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share