EUFOR QUICK RESPONSE 21

LIVEX din TO Bosnia și Herțegovina….
Compania 1 Rezervă Intermediară ALTHEA, generată de Batalionul 2 Infanterie „Călugăreni”, a participat la ceremonia de deschidere a exercițiului de tip LIVEX, din cadrul antrenamentului operațional „EUFOR QUICK RESPONSE 21”.
Activitatea s-a desfășurat la sediul comandamentului Batalionului Multinațional (MNBN) din TO Bosnia și Herțegovina, în prezența comandantului Comandamentului EUFOR, generalul maior Alexander Platzer.
https://youtu.be/2EdMCE6Vu7w
Compania românească este întărită cu o grupă de poliție militară, din Batalionul 265 Poliție Militară “Tudor Vladimirescu” și o grupă din Grupul 2 EOD al Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos”. Peste 600 de militari, organizați pe șase companii, două permanente, generate din Ungaria și Turcia, și patru din Rezerva Intermediară de Forțe, generate de Austria, Bulgaria, România și Slovacia, participă la acest exercițiu.
Aceștia se instruiesc întrunit, sub comanda operațională a Comandamentului Batalionului Multinațional din subordinea comandamentului EUFOR, pentru a fi în măsură să sprijine autoritățile, populatia locală și personalul EUFOR, în situație de criză.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share