EUROGENDFOR și exercițiul TABLE TOP

În contextul deținerii de către Jandarmeria Română a Președinției Comitetului Interministerial de Nivel Înalt (CIMIN), marți, 07 iunie a.c., a fost organizat al doilea grup de lucru al Forței de Jandarmerie Europene (EUROGENDFOR), care s-a desfășurat la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.
Ședința a fost deschisă de general de brigadă Liviu UZLĂU, prim-adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române și a reunit 25 de reprezentanți din cadrul statelor membre, parteneri și observatori, alături de reprezentanți ai Comandamentului Permanent al EUROGENDFOR, ai Ministerului Afacerilor Interne și ai Ministerului Afacerilor Externe din România.
În cadrul grupului de lucru au avut loc discuții tehnice cu privire la aspectele funcționale ale Forței de Jandarmerie Europene, asupra cărora s-au formulat puncte de vedere ce vor fi supuse aprobării CIMIN. De asemenea a fost discutată situația privind încheierea Memorandumului între EUROGENDFOR și Inspectoratul General de Carabinieri din Republica Moldova, cu rolul de a oferi sprijin instituției.
Agenda a cuprins și discuții cu privire la solicitarea Serviciului European de Acțiune Externă aparținând UE, adresată EUROGENDFOR de a furniza servicii de securitate specifice pentru delegațiile și personalul din cadrul serviciului care fac deplasări în zone cu grad ridicat de risc.
Un alt subiect abordat în cadrul întâlnirii a fost legat de organizarea și desfășurarea la Școala de Aplicație pentru Ofițeri a Jandarmeriei Române, începând de astăzi, a exercițiului de tip Table Top, ce presupune o reuniune a experților la nivel tactic, pentru cooperarea forțelor care alcătuiesc EUROGENDFOR.
Tot în cadrul Președinției CIMIN, Jandarmeria Română va organiza alte două întâlniri de lucru, următoarea fiind planificată să aibă loc în luna septembrie, în țara noastră.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share