Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Europa noastră, o casă sigură și bună pentru popoarele  noastre

Delegații partidelor  membre au adoptat  aseară cu o majoritate covârșitoare Manifestul PPE pentru alegerile pentru Parlamentul European din 2024, intitulat „Europa noastră, o casă sigură și bună pentru popoarele  noastre ”.

Documentul prezintă viziunea PPE pentru următorul ciclu instituțional (2024-2029) și punctele de vedere ale centru-dreapta european cu privire la probleme precum securitatea și apărarea, competitivitatea și migrația, axate mereu pe prosperitatea cetățenilor Europei.

manifestul ppe

“Avem nevoie de admiterea deplină în spațiul Schengen pentru Bulgaria și România, eliminând cât mai curând posibil nu doar controalele aeriene și maritime, ci și controalele la frontierele terestre. Trebuie să reparăm spațiul Schengen, care în prezent este disfuncțional, în special prin consolidarea în continuare a protecției frontierelor externe ale UE și prin prevenirea migrației ilegale în Europa, pentru a realiza un spațiu Schengen sigur și complet, fără controale la frontierele interne”a  transmis președintele Manfred Weber.

Partidul Popular European a adoptat miercuri în unanimitate, în cadrul congresului său de la Bucureşti, manifestul care cere aderarea cât mai curând posibil a României la spaţiul Schengen, după ce delegaţia austriacă a Partidului Popular la putere a renunţat să mai voteze împotrivă.

Care sunt punctele cheie din manifestul PPE??? 

”PPE susține intrarea deplină în Schengen a României și Bulgariei, ridicând nu doar controalele aeriene și navale, ci și cele la granițele terestre, cât mai curând posibil.

Securitatea europeană și siguranța economică a tuturor statelor de pe continent. PPE va propune crearea cadrului legislativ pentru intrarea în funcție a două noi roluri cheie: un comisar european pe securitate și apărare și altul pentru IMM-uri. Vrem o Europă sigură și prietenoasă în materie de taxe, care sprijină mediul de afaceri.

O Uniune competitivă care susține antreprenorii, tinerii și fermierii. Vrem ca politicile de mediu să meargă împreună cu cele economice și sociale. Ținta de reducere cu 55% a emisiilor de carbon rămâne în picioare, dar trebuie ca specialiștii și piața să decidă care sunt cele mai bune tehnologii pentru a obține neutralitatea emisiilor de carbon, până în 2050.

Vreau să subliniez și importanța strategiei PPE pentru extinderea Uniunii Europene, care cuprinde nu doar Ucraina, Republica Moldova și Georgia, ci și Balcanii de Vest. Acest plan este un angajament ferm pentru consolidarea și extinderea valorilor europene în regiunea noastră”, a transmis Nicolae Ionel Ciucă, președintele PNL .

Surpriză a fost la Congresul Partidului Popular European de la Bucureşti, aseară pentru că, delegaţia austriacă nu a mai votat împotriva manifestului electoral al Partidului Popular European,  care cere aderarea cât mai curând posibil a României în spațiul Schengen.

Iar Ursula von der Leyen (65 de ani), actuala şefă a Comisiei Europene, este candidata unică pentru a conduce lista popularilor,  la scrutinul european şi, prin urmare, pentru a obţine un nou mandat de cinci ani la şefia executivului comunitar.

“În aceşti cinci ani, nu numai pasiunea mea pentru Europa a crescut, ci, desigur, şi experienţa mea despre cât de mult poate realiza această Europă,  pentru cetăţenii săi”, a spus șefa C.E.

.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share