Un important eveniment dedicat cercetării din Universitatea Politehnica Timișoara s-a desfășurat marți, 10 decembrie 2024, la Centrul de Conferințe al UPT. Așa cum au subliniat încă din debutul întâlnirii, atât rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan, cât și președintele Senatului UPT, conf. univ. dr. mat. Liviu Cădariu-Brăiloiu, scopul principal al evenimentului a fost dinamizarea activității de cercetare și inovare, în contextul în care majoritatea clasamentelor internaționale ale universităților pun un accent din ce în ce mai mare pe aceste tipuri de activități.
În prima parte a evenimentului, prof.univ.dr.ing. Liviu Marșavina, prorector UPT responsabil cu activitatea de cercetare, a prezentat o analiză a implicării cercetătorilor din Universitatea Politehnica Timișoara în diverse ecosisteme de cercetare locale, naționale și internaționale, fiind evidențiate domeniile în care au fost obținute cele mai notabile rezultate, colaborările cu institute de cercetare și universități din străinătate în ultimii 5 ani, cooperarea cu partenerii din alianța europeana a universităților europene E³UDRES², numărul de proiectele depuse și derulate în perioada 2021-2024, contractele derulate cu companiile, faptul că valoarea proiectelor internaționale derulate în UPT a depășit valoarea celor naționale.
În partea a doua a evenimentului, directorul Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020, ș.l.dr.ing. Andrei Crișan, a prezentat viziunea UPT privind transferul tehnologic și colaborarea cu industria, un plan de acțiune pe termen scurt și mediu focusat pe activitatea de inovare prin valorificarea articolelor publicate, în cadrul unor proiecte în comun cu mediul economic. În acest sens a fost evidențiată creșterea impactului proiectelor comune cu industria în cariera profesională a cercetătorilor, dar și necesitatea creării unor sinergii interdisciplinare prin identificarea nevoilor industriei și valorificarea rezultatelor cercetării prin transfer tehnologic. Planul de acțiune include creșterea numărului de proiecte cu industria, crearea unei baze de date cu nevoile companiilor dar și cu serviciile și expertiza ce pot fi oferite mediului economic, creșterea numărului doctoratelor finanțate de industrie, oferirea de consultanță în scrierea de proiecte pentru industrie.
În cea de-a treia parte a reuniunii au fost oferite diplome de excelență din partea Asociației Generale a Inginerilor din România, filiala Timișoara, unui număr de 28 de cadre didactice și cercetători din UPT cu cele mai multe publicații științifice, având peste 100 de articole indexate ISI/Web of Science: Radu-Emil Precup, Ion Boldea, Dan Dubină, Liviu Marșavina, Vasile Marinca, Emil Petriu, Larisa Ivașcu, Anca Drăghici, Ion Mitelea, Viorel-Aurel Șerban, Alexandru Isar, Cornelia Silvia Păcurariu, Virgil Florin Duma, Francisc Peter, Viorel Ungureanu, Ștefan Preitl, Ioana Ionel, Adina Negrea, Aldo De Sabata, Florica Manea, Ilare Bordeașu, Lucian-Nicolae Tutelea, Dragoș Uțu, Mihaela Ciopec, Flaviu-Mihai Frigură-Iliasa, Bogdan Rădac, Narcis Duțeanu, Claudia-Adina Bojan-Dragoș.
Jurnalist, scriitor, editor, terapeut
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Silvicultorii protestează la Guvern, vineri, 24 ianuarie 2025, alături de ceferiști, militari în rezervă, polițiști, mineri, siderurgiști, pensionari și alte categorii profesionale
Cel puțin 76 de oameni au murit în incendiul din Turcia la hotelul Grand Kartal din stațiunea de schi Kartalkaya din munții Bolu
Despre acuzațiile aduse lui Călin Georgescu și mama sa, Aneta Popescu, de către Florian Bichir
Miliardarii lumii și-au crescut averile în anul 2024. Cine sunt cei mai bogați oameni de pe planetă
Programul Prima Seră. Care sunt condițiile pentru a primi 200 de mii de euro de la stat și cine se poate înscrie
Un bărbat a fost găsit fără viață dar și fără mai multe organe pe malul unui lac din Cluj
LIFE STYLE
Cum să depășești obsesia pentru greutate sau presiunea de a avea un corp ”perfect”
Ce înseamnă o farfurie IDEALĂ și una de SLĂBIT – Mihaela Bilic
Lucrurile bune se întâmplă atunci când ai încetat să le aștepți
Fă dragoste doar cu cine îți mângâie sufletul
Lună plină în Rac, 13-14 ianuarie 2025: Suntem încurajați să ne concentrăm pe noi moduri de a gândi și de a fi
DESTINATII
5 avantaje surprinzătoare ale asigurării de călătorie pentru vacanțele tale
Plan de măsuri pentru a evita situațiile cu impact negativ asupra turiștilor care vor ajunge în stațiunile hunedorene
Domeniului schiabil din Pasul Vâlcan se poate finaliza cu fonduri europene
Importanta asigurarii de calatorie pentru vacantele tale in tari straine
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Alianța va continua să pledeze pentru sănătatea femeilor în 2025
Tonic general al organismului – Apa cu miere vă ajută să vă restabiliți sănătatea
Cum să prevenim alergiile la copii – Mihaela Bilic
Prevenirea problemelor de vedere la copii: sfaturi esențiale
Ai grijă de organele tale, nu le mai speria
Spune-mi ce te doare și îți voi spune ce să iubești
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
STEADFAST DART 25- vehicule militare vor tranzita teritoriul României
(CG 11) Aneta legionăreasa și fonfleuri documentaristice
Aproape 11 milioane de lei, bani europeni, accesați de către Primăria Târgoviște într-o singură zi!