Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

EVENIMENT LITERAR – CU GEORGE ROCA PE DRUMUL ÎNTORTOCHEAT AL VIEȚII.

Duminică, 12 aprilie 2022, de Rusalii, s-a desfășurat, începând de la ora 17, în Sala de conferințe a Pensiunii Zefir din Timișoara, un foarte interesant eveniment literar: lansarea, în prezența autorului, a celui de al treilea volum din amplul și generosul proiect literar-cultural, intitulat Taina scrisului, proiect de anvergură, inițiat și realizat, cu dăruire și competență, de scriitorul și jurnalistul român, trăitor în Sydney, Australia, George Roca. Recentul tom a apărut la Editura Academiei Româno-Australiene pentru Cultură și Arte, cu sediul în Sydney, și înmănunchează, în cele 600 de pagini ale sale, „eseurile de motivație literară” a 150 de scriitori români, din țară și din străinătate. O carte utilă și pasionantă, ce se adresează, deopotrivă, oricărui cititor preocupat de fenomenul literar, precum și comentatorului specializat (critic și istoric literar). Evenimentul a avut amfitrion pe poeta Cornelia Chifu, a fost moderat de scriitoarea și universitara Mirela-Ioana Dorcescu și a beneficiat de prezența a numeroși scriitori și intelectuali din Timișoara: Monica M. Condan, Veronica Balaj, Eugen Dorcescu, Ticu Leontescu, Stejărel Ionescu, Marioana Rus, Paraschiva Florescu, Mariana Lungu, Dumitru Mnerie, Iuliana Leontiuc ș.a.
Volumul al treilea are 600 pagini și cuprinde 50 de scriitori , care prin eseurile lor își face fiecare după placul povestirii lor și a vieții lor de până acum, fiecare prezentându-se de la naștere epopeea vieții.
Este cel de al III-lea volum, până în present în cele trei volume au apărut 150 de scriitori, o antologie inițiată de autor, cu eseuri de motivație literară, antologie apărută prin grija jurnalistului și scriitorului româno-australian, bihoreanul George Roca.
Antologia ce a apărut până în prezent în trei volume este de fapt o descifrare a tainelor vieții fiecărui autor, George Roca spunând că omul în viață este dator să facă un copil, să planteze un pom sau să scrie o carte. Deci cine în viață nu e în stare să facă un copil, sau să planteze un pom cel puțin să scrie o carte, pentru a lăsa ceva în urma lui care să dăinuie peste ani, sau de ce nu, peste veacuri.
Prin aceste scrieri, care de fapt sunt niște scurte prezentări și nu interviuri, unde fiecare dintre scriitori vine cu un cuvânt spus despre viața sa, scriitorul George Roca, încearcă să lase în urma sa, “la stingerea lumânării”, cu însuși spunea, o “rocă“ , care să dăinuie în timp, și niciodată să nu se sfarme.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share